Orman Haftası, Yalova Kazımiye Mevlana İlkokulu’nda düzenlenen fidan dikme etkinliğiyle kutlandı. Törene Yalova protokolü ve öğrenciler katıldı.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen fidan dikme etkinliği Kazımiye Mevlana İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve öğrenciler katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner yaptığı konuşmada; “Tüm Dünya'da 21 Mart Orman Günü, beraberindeki hafta ise Orman Haftası olarak kutlanmaktadır. 21 Mart aynı zamanda Bahar Bayramı'dır. Her sene bu bayramı tüm canlılar birlikte kutluyoruz. 21 Mart'ın nevruzla birlikte baharı simgelemesi nedeniyle etkinlikler yapıyoruz. Ağaç ve ormanlar tüm canlıların kullandığı hizmettir. Bu hizmet oksijendir, temizliktir, yer altı suyunu biriktirmektir. Ormanlar oksijen depomuz olduğu gibi temiz suyun da kaynağıdır. Sıcaklığın dengelendiği yerdir ormanlar. Orman Haftası kutlu olsun" dedi.
Daha sonra protokol mensupları düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler. Birinci olan öğrencinin hediyesini açan ve laptop olduğunu gören Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, hediyeyi diğer öğrencilere göstererek örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu. Daha sonra Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, protokol mensupları ve minik öğrenciler ağaç fidanı dikti.