Berlin Mitte Çalışma Ajansı ilk kez bir Türk sivil toplum kuruluşu ile meslek eğitim çağına gelen gençlere rehberlik etmek amacıyla bir sözleşme imzaladı. Berlin Türk Cemaati göçmen gençleri meslek öğrenmeye teşvik etmek, klasik mesleklerin yanı sıra gelişen yeni teknolojilerle birlikte ortaya çıkan meslekler üzerine bilgilendirmek, meslek eğitim yeri bulmak için başvuru yapmaya cesaretlendirmek amacıyla başlattığı eğitim projesi önceki gün Berlin Mitte Çalışma Ajansı yetkilileriyle imzalanan sözleşme ile bir adım daha ileriye taşındı. Sözleşme kapsamında taraflar meslek eğitim çağındaki gençlerin meslek öğrenerek geleceklerini garanti altına almaları için rehberlik edecekler.

Berlin Türk Cemaati’nin Skalitzerstr. 134 numarada bulunan dernek lokalinde düzenlenen imza törenine Cemaat Başkanı Bekir Yılmaz ile Berlin Mitte Çalışma Ajansı yöneticilerinden Carina Knie-Nürnberg’in yanı sıra ajansın personel müdürü Frank Michael-Süs, basın sözcüsü Rene Dreke ile birlikte Berlin Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Süleyman Güzel de katıldı. Yılmaz ile Knie-Nürnberg sözleşmeyi imzalamadan önce yaptıkları konuşmalarda iki kuruluş arasındaki ilişkilerin bundan böyle çok daha sıkı şekilde yürütüleceğini, meslek eğitim çağına gelen gençlere rehberlik etmenin dışında aileler ile de diyalog kurulacağını, işletme sahipleriyle de görüşülerek yeni meslek eğitim yerleri yaratmalarının sağlanacağını ifade ettiler.

GENÇLER AJANSA GELMEYE ÇEKİNİYOR

Çalışma Ajansı Yöneticisi Carina Knie-Nürnberg “Bazı gençler iş ajansına gelmeye çekiniyorlar. Biz gençlere bulundukları yerde ulaşmak istedik. Berlin Türk Cemaati’nin gençlerle aramızda köprü kurup gençlere daha kolay ulaşmamızı sağlayacağına inanıyoruz. Cemaat’in iletişim ve irtibat ağını gençlere dönük olarak faydalı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” derken Cemaat Başkanı Bekir Yılmaz “Toplumsal katılım eğitim ve mesleki eğitimle olur. Almanya’da uzman eleman açığı olduğu biliniyor.

Burada doğup, burada büyüyen gençlerimize ve ailelerine gençlerin birer meslek sahibi olmaları için elimizden geldiği kadarıyla destek ve yardımcı olmak istiyoruz. Türk toplumunda meslek eğitimine yönelik bilinç değişikliği yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Berlin’de Türk gençlerinin yüzde 22’sinin meslek eğitimini yarıda bıraktığı bilgisini de veren Yılmaz, 2015 yılını Eğitim Yılı ilan ettiklerini ve çalışmaların bu içinde bu doğrultuda devam edeceğini söyledi.

AJANSTA DA MESLEK ÖĞRENME İMKANI VAR

İmzalanan sözleşme ajansın bir Türk derneğiyle imzaladığı ilk sözleşme olarak kayıtlara geçti. Knie-Nürnberg çalışma ajansında da meslek eğitim imkanı bulunduğunu söyledi ve ajansta meslek öğrenmek isteyen gençleri başvuruda bulunmaya çağırdı.