Kayseri Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, ‘Osmanlı mimarisi’ dersini Mimar Sinan’ın doğup büyüdüğü tarihi evde gördü.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ’Geçmişim Geleceğim Projesi kapsamında, öğrenciler, dersleri tarihi mekanlarda görüyor. Bu çerçevede Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 10. Sınıf öğrencileri ‘osmanlı mimarisi’ dersini ünlü mimar Mimar Sinan’ın Ağırnas’ta bulunan evinde yaptı. Yaklaşık 30 öğrenci Mimar Sinan’ın doğup büyüdüğü evi gezdi. Rehber Ahmet Bektaş, evin odaları ve mimarisi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, öğrenciler ile kısa süre sohbet etti.

Proje kapsamında Mimar Sinan’ın doğduğu evdeyiz. Öğrencilerimizin tarihini yerinde öğrenmelerini amaçlıyoruz. Değer verdiğimiz projelerden birisi. Geçmişimizin geleceğe yürüyen çocuklarımızın üzerine sinmesini istiyoruz. Bu kapsamda çocuklarımız konularıyla alakalı dersleri böyle tarihi mekanlarda işliyorlar. Osmanlı mimarisi denildiğinde de akla gelecek ilk isim Mimar Sinan’dır. O da bizim memleketimizin yetiştirdiği bir değer. Onun doğup büyüdüğü yeri görüp buradan geleceğe nasıl baktığını hissetmek çok önemli.” diye konuştu. İldeki 521 okulun proje kapsamında olduğunu belirten Çandıroğlu, 42 binin üzerinde öğrencinin bundan faydalanacağını ifade etti.

Öğrenciler de, görerek öğrendikleri için projeyi hazırlayanlara teşekkür ettiler.