Özel Düzce Fatih İlkokulu, 2. sınıf öğrencilerine yönelik, 'Sağlıklı Beslenme ve Hastalıklardan Korunma' konulu seminer düzenledi.

Okulun konferans salonundaki semineri, Uzman Doktor Fatma Semiha Özen verdi. Yeterli ve dengeli beslenmenin ne olduğu ve gerekliliği üzerinde duran Dr. Fatma Semiha Özen, hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. Günlük öğünlerde dört besin maddesinin mutlaka alınması gerektiğini ifade eden Dr. Fatma Semiha Özen, "Bunlar süt ve süt ürünleri, et, yumurta veya kuru baklagiller, tahıllar, sebze ve meyvelerdir. Sağlıklı yaşamda güne mutlaka iyi bir kahvaltı yaparak başlamamız gerekiyor." dedi.

Sağlıklı yaşamak için ilk dersinin doğal gıdalarla beslenme olduğuna işaret eden Özen, "Fastfood tarzı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Fastfood tarzıyla vücudumuza gerektiğinden fazla enerji, şeker ve yağ alırız. Bu da aşırı kilolara sebep olur." uyarılarında bulundu.

Dr. Özen, seminerin son bölümünde öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi. Seminer sonunda 2. sınıflar zümre başkanı, Dr. Fatma Semiha Özen’e Özel Düzce Fatih Koleji adına hediye takdim etti.