TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge sergisine Batman Özel İrfan Okullarından 6 proje kabul edildi. Yarışmaya 30 proje ile başvuran Özel İrfan Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel Mehmet Sıddık Tekin Lisesinden 6 proje sergilenmeye hak kazandı.

Özel Mehmet Sıddık Tekin Liseleri Müdürü Yılmaz Kuluç, Bakanlık ve TÜBİTAK tarafından her yıl 12 farklı bölgede düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda sergilenmeye değer görülen projelerin belli olduğunu söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 8 ilin bulunduğu bölgede serginin Van'da açılacağını belirten Kuluç, bölgedeki sergi için yaklaşık 650 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 99'unun sergilenmeye hak kazandığını kaydetti. Okul olarak yarışmaya 30 proje ile müracaat ettiklerini dile getiren Kuluç, “Batman'dan 16 proje sergilenmeye hak kazandı. Sergide 6 projemiz yer alacak. Van merkezli proje yarışmasına 8 ilden 99 proje katılmaya hak kazandı. Batman'dan 25, Van'dan 23, Bitlis'ten 21, Siirt'ten 8, Hakkari'den 7, Şırnak'tan 6, Ağrı'dan 5 ve Muş'tan 4 proje sergiye çağrıldı. Öğrencilerin matematik ve fen alanındaki yeteneklerini ortaya çıkaran yarışmaya 30 proje ile başvuru yapan Özel İrfan Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Mehmet Sıddık Tekin Lisesi’nin 6 projesi sergilenme hakkı kazandı.” diye konuştu.

Başvuru sonrası projelerin illerdeki üniversitelerde görevli akademisyenlerce oluşturulan 26 kişilik jüri tarafından değerlendirildiğini ifade eden Kuluç, yarışmaya bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih Türk dili ve Edebiyatı alanlarında başvurular yapıldığını dile getirdi. Okul olarak bilimsel çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayan Kuluç, "Proje hazırlama bir sevdadır. Okulumuzun öğrencileri bilime sevdalı. Okul olarak bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Öğrencilerimiz yaptıkları projelerle kendilerini ifade etme imkanı buluyor. Öğrencilerimiz proje üreterek, zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor." dedi.

Proje Koordinatörü Yener Avcı ise proje sergisinin Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 23- 27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Avcı, okul olarak hazırladıkları projelerden 3-4 tanesinin Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.