Yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını sık sık duyuran Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu resim kulübü Çanakkale Zaferi Sergisi hazırladı.

Görsel sanatlar öğretmeni Fatma Pehlivanlı ve Ayşegül Apilioğlu’nun öğrencilerle birlikte hazırladıkları sergi Okul Müdürü Yasin Kayhan tarafından açıldı. Çanakkale Savaşı’nda yaşananlar, yapılan fedakârlıklar ve çekilen sıkıntıların anlatıldığı sergi gezenlere duygulu anlar yaşattı. Sergide görsel 3 boyutlu bir kompozisyon eşliğinde bazı sahneler canlandırıldı.

Okul Müdürü Kayhan, bu tür faaliyetler ve başarısı ile Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulunun diğer okullara örnek olduğunu söyledi. Kayhan, “Tarihimizi sadece tarih kitaplarında anlatılanlarla öğrenmek yerine bunu göze hitap eden bir biçimde anlatmayı hedefledik. Biliyoruz ki görülen bilgiler daha kalıcı oluyor. Bu amaçla hazırlanan sergide öğrenciler tarihinin belirli sayfalarını canlı olarak karşılarında görünce tarihin daha bir anlaşılır hale geldiğini ifade ettiler. Bu vatan için şehit düşen insanların hangi şartlarda yaşadıklarını öğrendik. 15 yaşındaki öğrencilerin vatan için şehit oluşları bizlere çok şey ifade ediyor. Buradan alacağımız birçok dersin olduğuna inanıyorum. Bu ruh inceliği ve vatan sevgisini hepimiz kazanmalıyız. Sergimiz 21 Mart Cumartesi günü Podium AVM’de açılacaktır. Bir hafta açık kalacak olan sergimize tüm Kırıkkalelileri bekliyoruz.” dedi.