Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi, 2015 YGS’de ilk bin içerisinde yer alan öğrencilerine törenle altın hediye etti. Ödül törenine öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Törende konuşan Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara, bu yıl çok faklı bir YGS yaşadıklarını söyledi. Özellikle Türkçe ve matematik sorularının çok zor olduğunu dile getiren Müdür Kara, “Türkçenin Türkiye ortalamasında 3 netlik bir düşüş, matematik ve sosyal alanlarında ise 1'er net düşüş var. Buna rağmen öğrencilerimiz, çok güzel bir performans gösterdi. Ben emeği geçen bütün öğretmenlerimi ve başarılı olan bütün öğrencilerimi tebrik ediyorum.” dedi. Fen lisesinden katılan 17 öğrenciden altısının ilk binde yer aldığını belirten Kara, bu başarının LYS’de de artarak devam edeceğine inandığını kaydetti.

Öğrencilerden Abdülkadir Erdek, YGS’de Türkiye 44.’sü ve bütün puan türlerinde Manisa 1.’si oldu. Erdek, “Çok mutluyum, YGS'ye, lisenin başından beri düzenli çalışarak hazırlanıyorum ancak Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi’nde gördüğümüz eğitim bence çok kaliteli. Okulumun başarımda büyük katkısı var. Ayrıca bu başarımda ailemin ve arkadaşlarımın da çok büyük manevi desteği oldu. Bir sürü kişinin başarımda katkısı var. Şimdi hedefimde LYS var. Yaklaşık üç ay bu sınava yine çok çalışarak hazırlanıp YGS’deki başarımın üstüne çıkmayı hedefliyorum. Amacım, iyi puan alarak Boğaziçi Üniversitesi’nde İktisat okumak.” dedi.

Bedirhan Okumuş ise YGS-4 puan türünde Türkiye 151. ve Manisa 2.’si oldu. 2015 YGS sonucuna göre ilk binde 6 öğrenci ve 29 derecesi olan okulda diğer öğrenciler ve elde ettikleri en iyi dereceler şu şekilde: Samet Berin YGS-5 Türkiye 192.'si, M.Merve Güçlü YGS-2 Türkiye 305.'si, Sacide Coşkun YGS-5 Türkiye 708.'si, Hüseyin Kuran YGS-6 Türkiye 656.'sı.