Sokak hayvanları için parklara kedi köpek evleri monte edildi. Ayrıca parklara sahipleri tarafından gezintiye çıkarılan hayvanların dışkılarının toplanması için de özel hijyenik poşet ve çöp kovası uygulaması başlatıldı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bir uygulamaya daha imza attı. Sokak hayvanları için şehrin değişik noktalarına kedi köpek evi yerleştirilirken, hayvan dışkılarının insan sağlığını tehdit etmemesi için de özel hijyenik poşet karton kürek ve çöp kovası uygulaması başlattı. Belediye ekipleri köpeklerinin dışkısını, özel poşetle, dışkı kovasına atmayanlar hakkında da cezai işlem uygulayacak.

Hijyenik poşet aparatı ile atık kovasının bulunduğu özel kitler, Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce Falez 3 Park’a monte edildi. Pilot bölge olarak seçilen Falez 3 Park’a, 10 adet özel kitin yerleştirildiğini açıklayan Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, yaygınlaştırılacak bu uygulamayla çevre kirliliğinin ve insan sağlığının tehdit edilmesini önleyeceklerini söyledi. Cephaneci, hayvan sahibi vatandaşların da gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini açıkladı.