Hatay'ın Erzin ilçesinde 1. Portakal Çiçeği Kitap Sanat ve Yemek Günleri Festivali düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte ilçede ilk defa kitap fuarı açıldı.

Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Erzin’de ilk defa portakal çiçeği festivali yapılıyor. 3 gün sürecek Festivalde halk oyunu gösterileri, spor gösterileri, çocuklara yönelik oyunlar, yöresel ev yemekleri sergisi ve sanatsal etkinlikler sergileniyor. Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış töreninde konuşan Milllli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, “İlçede ilk defa portakal çiçeği festivali düzenleniyor. Festivalimizle kitap, sanat ve yöresel yemek sergisi olacak. Bugünler bizi ortak paydada buluşturan, kaynaştıran, sosyalleştiren, gelenek, görenek örf ve adetlerimiz öğrenmemize yardımcı olan önemli bir kültürel etkinliktir.” dedi.

Gençlerin ülkenin teminatı olduğuna dikkat çeken Asarkaya, "Geleceğimizin teminatı gençlerimize önem veriyoruz. Onların geleceğe donanımlı bireyler olarak elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Festivalde dikkat çektiğimiz önemli konulardan bir tanesi kitap konusu. İlçedeki kırtasiyeci esnaflarla görüştük. Kitap fuarı oluşturduk. Bu fuara isteyen herkes gelip gezebilir." diye konuştu

ÇANAKKALE DESTANI FOTOĞRAFLARLA ANLATILIYOR

Festivalde ayrıca Tarihçi yazar Cezmi Yurtsever’de 1915 Çanakkale savaşı fotoğraf sergisi açtı. Hatay, Osmaniye, Adana, Mersin’in içerisinde bulunduğu Çukurova bölgesinde savaşa katılan 843 kişinin Çanakkale savaşında şehit olduğunu söyleyen Cezmi Yursever, “Bu zafer unutulmamalı, unutturulmamalı. Çünkü bu zaferin milletimizin tarihinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu büyük olay, adeta bugün meydana gelmiş gibi hafızamızda taze ve canlıdır. Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşında kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır.” şeklinde konuştu.

3 gün sürecek etkinliğin açılış programına İl Millli Eğitim Müdür yardımcısı Fahrettin Över, Dörtyol Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Erzin Milllli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.