Hakkari'de, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yeni iş fırsatları doğdu. Vatandaşlar çarşı merkezinde çay, mısır, pamuk şeker, dondurma, ayran gibi yiyecekler satarak geçimlerini sağlıyor.

Ramazan ayı dolayısı ile şehir merkezinin en işlek yeri olan Bulvar Caddesi, belediye tarafından trafiğe kapatıldı. Bu sayede vatandaşlar, iftardan sonrası aileleriyle birlikte caddede yürüyüş yapıyor, kahvehanelerde oturarak çay keyfi yapıyor.

Hakkari halkı, Ramazan ayının gelmesiyle huzur içinde sokaklarda dolaşmasının mutluluğunu yaşarken, kalabalık nedeni ile yeni iş imkanı bulan vatandaşların da yüzü gülüyor. Caddede ayran satışı yapan İsa Temel, Hakkari’de işsizliğin had safhada olduğunu belirterek, "Temel iş imkanları olmadığı için maalesef kendi imkanlarımız dahilinde iş yapmaya çalışıyoruz. İş sezonu bizim için yeni başladı. Ramazan ayı olduğu zaman bizim için iş imkanları doğuyor." diyor.

8. sınıf öğrencisi olan Reşit Kaya ise Ramazan ayının gelmesi ile çay satmaya başladığı anlatarak, "Çarşı merkezinde çay ocağı kurup çay satıyoruz. Böylelikle ailemize maddi yönde katkı sağlamış oluyoruz. Hakkari'de batı gibi iş imkanları olmadığı için mecburen ailelerimize destek olmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullanıyor.