Zonguldak’ta Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte gıda üzerine faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimler artırıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması adına başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimleri sıklaştırdı.

Gıda denetimleri hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, “Ramazan ayı boyunca üretim, toplu tüketim ve satış yerleri olmak üzere yaklaşık 500 işletme denetlenmiştir. Çeşitli gıda ürünlerinden numuneler alınarak analiz ettirilen denetimlerimizde mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırımlar uygulanmıştır.” dedi.

Açıklamasında, vatandaşların tükettiği her türlü gıda maddesinin ‘tarladan-sofraya, çiftlikten-çatala’ prensibi çerçevesinde gıdanın üretiminden satışına kadar her aşamasında etkin bir şekilde denetlendiğini hatırlatan Çelik, şunları söyledi: “Özellikle Ramazan Bayramı öncesi ve Ramazan ayı içerisinde yapıdan denetimler artırılmıştır. Bu bilinçle kontrol görevlilerimiz fırın, pastahane, pideci, şekerleme imalatçıları, lokanta, restoran, market gibi işletmelerde denetimlerini sürdürüyorlar. Yapılan gıda denetim ve kontrollerinde iş yerlerinin hijyen şartları, personel hijyeni, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir. Vatandaşlarımız bu konudaki şikâyetlerini '174 Alo Gıda Hattı'na bildirirlerse toplumsal olarak önemli bir görevi yerine getirmiş olurlar."