Burdur Reyyan Derneği Çanakkale Deniz Savaşları’nın 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında Çanakkale Destanı'nı anlatan tiyatro ekibi getirdi.

Etkinlikler kapsamında Burdur'a gelen İstanbul Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu ‘Çanakkale’de Al Yazmalılar’ isimli oyunu Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda sahneledi.
Burdurlu bayanların yoğun ilgi gösterdiği oyunda, oyuncuların savaş yıllarını başarılı bir şekilde sahnelemesi katılımcıları duygulandırdı.
Cephede ve cephe gerisinde anaların, kızlar ve gelinlerin fedakârlık, cesaret ve yaşadıkları dramları anlatan oyun katılımcılardan tam not aldı.
Programı organize eden Burdur Reyyander Başkanı Seda Sarı, “Bundan 100 sene önce ecdadımız, vatanları, namusları ve bizlerin daha rahat bir hayat sürebilmesi için gözlerini kırpmadan canlarını feda edip şehit olmuşlar. Bizler de bu kahramanlığı sonraki nesillere aktarmak için, anlatmak ve yaşatmak için İstanbul’dan bir tiyatro ekibi davet ettik. Katılımın yüksek olması, yeni nesillerin ecdadımıza olan saygısını gösterdi. Programımıza destek olan tüm Burdurlulara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Programa katılan vatandaşlardan Ayşe Özkan ise “Atalarımızın bundan 100 yıl önce vatan savunması için, her şeylerini feda ettiklerini, sanatçı arkadaşlar bizlere bir kez daha hatırlattı. Yeni nesillerin tamamına Çanakkale’yi gezdirmek, anlatmak bizlerin asli görevleri arasında olmalı. Bunu da sadece Çanakkale Haftası’nda değil, yıl içinde de yapmalıyız. Bu fedakârlıkları görenlerin başarısız olmalarına imkan yok.” diye konuştu.