Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş yaptı. Çok sayıda sağlık sendikasının destek verdiği eylemde sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi vurgusu yapıldı.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin önünde toplanan sendikalar, Topçu Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Ufuk Sağlık Sen, Şanlıurfa Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık-Sen, Şanlıurfa Aile Hekimler Derneği ve Demokratik Hekim Girişimi'nin üyelerinin bulduğu grup, meydanda basın açıklaması yaptı. STK’lar adına açıklamayı Demokratik Hekim Girişim Sözcüsü Prof. Dr. Cemalettin Dostzeyrek yaptı. Sağlık çalışanların çok zor şartlarda hizmet sunduğunu ifade eden Dostzeyrek, “Özelde ciro, kamuda performans baskısı, kötü muamele, yıldırma, şiddet, kötü çalışma alanları, taşeron sistemi, her gün bir semt polikliniğine rotasyon, nefes almadan çalışma, günlük 80-150 arası muayene 36 saat kesintisiz çalışma gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz.” dedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan talepte bulunan Dostzeyrek, "Sağlıkta iş güvencesi istiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının kadrolu olduğu güvenceli çalışma ortamı istiyoruz. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddet sona ermeli, şiddeti uygulayanlara ve cesaret edenlere caydırıcı cezalar getirilmelidir. Herkese eşit, ücretsiz ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmeti istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanları üzerinden politika yapılmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren Dostzeyrek, anayasaya aykırı her türlü angarya görevleri reddettiklerini söyledi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup davul zurna eşliğinde halay çekti.