Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Sevil Sargın, devletin vicdanı olan adalet sisteminin güvenilir olmaktan çıkarıldığını söyledi.

Konya’nın Akşehir ilçesinde seçim çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Sargın devletin, gittikçe artan bir hırs ve ihtirasla tek adam iradesinde yönetilmeye başlandığını dolayısıyla demokratik sistemin çok yara aldığını kaydetti. Şiddet, gerginlik ve mağduriyet üzerinden yürütülen siyaset ile toplumsal ahengin bozulduğunu belirten Prof. Sargın, bu vesileyle toplumun kamplaştırıldığını ve birbirine tahammül edemez hale getirildiğini söyledi. Sargın ‘’Yandaş havuz medyası ile zihinlerimiz bulandırılıyor, algılarımız yönetiliyor ve aklımızla alay ediliyor. Muhalefet eden, yanlışa yanlış diyen her kesim devlet eliyle acımasızca cezalandırılıyor’’ ifadelerini kullandı.

Tüm bu hukuksuzluklara dur demek için siyaset sahnesine atıldığını belirten Prof. Dr. Sevil Sargın, hukuksuzlukların her alanda devam ettiğini milletin başarılı, yetenekli, çalışkan çocuklarının değil de sadece yandaş olanların haksız, usulsüz, adaletsiz sınavlarla-mülakatlarla devlet kurumlarına alındıklarına vurgu yaptı. Sargın, ‘’Bunların yanı sıra eğitim sistemimiz yapboz tahtasına çevrilirken gençlerimizin zihin ve ruh sağlığı göz ardı edildi. Devletin bütün kaynakları ise tarihte görülmemiş bir açlıkla talan edildi. Büyük şehirler rant uğruna Türk-İslam şehri kimliğinden uzaklaştırılarak yozlaşmış bir anlayışla küresel şehirlere dönüştürülüyor.’’ şeklinde konuştu.