Ağır kış şartlarının etkili olduğu Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde, kar ve tipi nedeniyle sık sık kapanan yollar belediye ekipleri tarafından açılırken, yaban-av hayatı içinde yemleme çalışmalarına ağırlık verildi. İlçe yakınlarında kurt sürülerinin görülmesi üzerine belediyenin yaptığı yemlemede, açık araziye sakatat ve kemik bırakıldı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Kayseri’de rüzgarın ve şiddetinin en fazla olması nedeniyle her kar yağışından sonra özellikle tipi, sis ve buzlanmanın da hem yaşamı hem de çalışmaları etkilediğine dikkat çekti. Tüm olumsuzluklara karşın yolları açık tutmak, vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele ekiplerinin 24 saat durmaksızın çalıştığını belirten Başkan Yıldız, ilk etapta ana yolları açtıklarını, daha sonra mahalle aralarına girdiklerini açıkladı. Yıldız, “Son yağışlardan sonra Büyükşehir belediye ekibi yolu açarken arıza yaparak şarampole gitti. Bu nedenle o bölgeleri de biz açarak, aracı kurtardık. Karla mücadele ekiplerimizin çalışmaları tipili bölgelerde devam ediyor.” dedi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, hava sıcaklığının eksilerin altında, kar kalınlığının da giderek arttığı şu günlerde yiyecek bulmakta zorlanan yaban-av hayatı için yemleme çalışmaları yaptıklarını da bildirdi. Başkan Yıldız, “Bizim bölgemizde besicilik yaygın. Bazı bölgelerimizde kurt sürüleri de var. Bu nedenle yırtıcı hayvanların yerleşim merkezlerine inmemeleri için gelebilecekleri bölgelere sakatat, kemik, et, kuşlar için buğday, diğer hayvanlar içinde ekmek bırakıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızda kış günlerinde yaban-av hayatı için bizlere yardımcı olsunlar” diye konuştu.