Bursa Özel Nilüfer Safvet Koleji, Satranç Turnuvası’nda minikler ve gençlere satranç sevgisi aşıladı.

Nilüfer Eğitim Kurumları’na bağlı Özel Nilüfer Safvet Koleji tarafından İnegöl’de ilki geçen yıl düzenlenen satranç turnuvası bu yıl 3 kategoride yapıldı.

Öğrenciler, minikler, küçükler ve yıldızlar kategorisinde mücadele etti. Özel Nilüfer Safvet Koleji Kapalı Spor Salonu'nda yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvaya veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Okul Müdürü İsmail Göbül, "Özel Nilüfer Safvet Koleji olarak İnegöl de 2'incisini gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvasıyla amacımız, İnegöl'de farklı okullardan çok sayıda öğrenciyi paylaşım, dostluk ve kardeşlik ortamında bir araya getirerek onların problem çözme, zihni disipline etme, bilgi üretme, karşısındakine saygılı olma, paylaşma, rekabet etme, farklı bakış açılarını kabullenme gibi kişisel ve toplumsal değerlerini güçlendirmektir.” dedi. Geçen yılda çok güzel bir katılım olduğunu anlatan Müdür Göbül, bu sporun İnegöl'de gelişmesi için emek verenlere teşekkür etti.

Özel Nilüfer Safvet Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Azmettin Gündüz ise yaptığı konuşmada, satranç sporuna destek veren herkese teşekkür etti.
Gündüz, “En değerli varlığımız olan çocuklarımızın güçlü kavrama yeteneğine sahip olmaları, sınırsız bir araştırma ve sentez bilinci kazanabilmeleri çok önemli. Öğrencilerimizin satranç sporuna olan ilgilerini artırmak için çaba göstermeliyiz, bunun da en güzel delili bu turnuva. İnegöl'de de gelişmesi için bu organizasyonu gerçekleştiren, bu kadar öğrenciyi bir araya getirip dostluklar kurulmasına vesile olan idarecilerimize ve ulusal hakemlerimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Satranç turnuvasında minikler kategorisinde Yusuf Samet Demirtaş birinci, Furkan Atabay ikinci, Burak Tokatlı üçüncü oldu. Küçükler kategorisinde Seyfi Ertürk birinci, Ada Uzun ikinci, H. Hüseyin Özer üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde ise Muhittin Göl birinci, Fatih Balik ikinci ve Yusuf Kerem Görer ise üçüncü oldu.


İki gün süren turnuvada rakiplerini geride bırakarak mutlu sona ulaşan öğrenciler ve okullarına, törenle ödülleri verildi. Turnuvada kategorilerinde puan sıralamasına göre 30 öğrenciye de mansiyon madalyası verildi.