Almanya'nın eski İçişleri Bakanı Otto Schily, Müslüman göçmenlerle ilgili sorun olduğunu iddia ederek, siyasilerden İslam ve göçmen karşıtı Pegida ile diyalog kurmasını talep etti.

"Tabii ki Müslüman göçmenlerle ilgili sorun var." diyen Yeşiller Partili eski İçişleri Bakanı Schily, "Almanya’nın bazı semtlerinde paralel toplum oluşturuluyorsa ve Türk ailelerinde gençler maço kültürünü koruyorsa bu sorunlar konuşulmalı." dedi.

Almanya’daki Müslümanları İslam adına yanlış yapanlara karşı durmaları gerektiğini söyleyen Schily, "Müslümanların ayağa kalkmasını ve tepki olarak protesto etmelerini arzu ederim. Eleştirilen bir diyalog yürütülmeye çalışıldığından genelde Müslümanlar kurban rolüne bürünüyorlar." iddiasında bulundu.

Spiegel’e konuşan Schily, Alman siyasilerin Pegida ile iletişime geçmesini isteyerek, " 'Pegida taraftarlarıyla konuşmuyoruz' yaklaşımı doğru değil. Vatandaşlarda kültürel koordinatların kaybolacağı endişesi var. Dresden’deki gibi protestoların sebeplerinden biri de siyasetçilerin vatandaşların endişelerini dikkate almadığı hissidir." sözlerini kullandı.