Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Merkez Komutanlığı tarafından, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik anısına yaptırılan heykelin açılışı Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında yapıldı.

10 Kasım 2012 tarihinde Siirt’te helikopter kazasında şehit düşen 1987 Mersin/Çiftlikköy doğumlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik anısına, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü önündeki kavşakta yer alan ve heykeltraş İbrahim Koç’un tasarladığı anıt heykelin açılışına; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, Akdeniz Bölge Komutanı ve Mersin Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şehit Eren Kızılgedik’in ailesi, arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

Şehit Eren Kızılgedik’in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, Dünya savaş tarihinin en kanlı ve en çok can kaybının yaşandığı çarpışmalarından birisi olan Çanakkale Savaşı ve Zaferi’nin 100. yıldönümünde hüzün ve gururu birlikte yaşadıklarını ifade etti. Çanakkale Zaferi’nin temelinde yatan en önemli unsurun, Türk milletinin askeriyle, komutanıyla, genciyle, yaşlısıyla birlik ve beraberliğini daima sıcak tutmasında yatmakta olduğunu kaydeden Başkanvekili Tufan, “Biz bugün bu güzel vatanda hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, minarelerimizden şanlı ezanımızı gönül rahatlığıyla dinliyorsak, bunu o 15 yaşında, bırakın gençliğini, çocukluğunu yaşamadan hayatını feda eden kahramanlarımıza borçluyuz. Bu vatan, bugün o kahramanların canlarıyla ödediği bedeller sayesinde ayaktadır. Onlara ne kadar minnet duysak azdır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerin heykelin açılışını gerçekleştirdi.