Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı 'Selam Bahara Yolculuk' filmi Yozgat’ta sinemaseverlerle buluştu. Yimpaş AVM sinema salonunda ilk seanslar olmasına rağmen yoğun ilgi ile karşılanan film, Yozgatlı gazetecilerinden de tam not aldı. İlde görev yapan yerel ve ulusal ajans temsilcileri, filmin özellikle sonlarına doğru çok duygulandıklarını belirterek göz yaşlarını tutamadıklarını ifade etti.
Sinema görevlileride filme olan yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek yoğunluğun devam ettiğini ifade etti.
Senaryosu yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan ve çekimleri Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye'de yapılan film, gönül kahramanlarının hikayesini konu alıyor. Hatice Yılmaz isimli izleyicide Filmi izlerken gözyaşlarını tutamadığını belirterek, “Hayatın bütün zorluklarının ve yokluklarına rağmen Allah yolunda, hak yolunda verdiği mücadeleyi anlatıyor.Ben çok etkilendim ve çok duygulandım. Güzel bir filmdi."dedi.
Kemal Şahin’de benzer ifadeler kullanarak filmden çok etkilnediğini söyledi. Şahin,”İnsanlarımızın hiç bir menfaat gözetmeksizin, makam mevki beklenti içinde olmadan dünyanın en ücra köşesinde giderek görev yapıyor. O ülkelerde bizim Türk bayrağımız dalgalanıyor. Bu gerçekten gurur verici bir durum. Filmden bütün izleyenler gibi bende etkilendim."diye konuştu.