Mersin Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, bir yıllık hizmet döneminde yaptıkları çalışmaları kamuoyu ve basınla paylaştı.

Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Turgut, geride kalan 1 yılı ve gelecekte hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri, halka slayt gösterisi ile anlattı. Turgut, "Silifke Belediyesi olarak, 1. yılımızda gerçekleştirdiğimiz hizmetleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Aynı zamanda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde açılan tiyatro, keman, bağlama, gitar, dikiş, nakış ve halk oyunları kurslarına katılan 18 eğitmen ve 877 kursiyerimize sertifikalarını verdik. Yolumuza yeni hizmet ve projelerle devam ediyoruz." dedi.

‘HALKIMIZIN İMKÂNLARIYLA, HALKIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ’

Başkan Turgut, demokrasilerde seçim ve sandığını önemli olduğunu ifade ederek, "Halkımız görevini yaptı ve bizleri bu göreve getirdi. Bizler de geçen bir yılda halkımıza karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdik. Ne kadarını yaptık, ne kadarını yapamadık, bugün onun muhasebesini yapabilmek için sizlerin huzurundayız. Ben buradan yaptığımız iyi çalışmalar ve kalıcı hizmetler için halkımıza teşekkür ediyorum. İlçemize yapılan her bir yatırım ve güzel şeyler, halkımızındır. Çünkü kamu hizmeti sunuyoruz. Halkımızın imkânlarıyla yine halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

‘KASABADAN KENTE DÖNÜŞEN BİR SİLİFKE İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Silifke’nin 2693 kilometre kare yüzölçümüne sahip olduğunu açıklayan Başkan Turgut, şunları söyledi: "88 mahallemize eşit hizmet etmeye çalışıyoruz. Göreve başladığımızda, tek kuruşu bile heba etmeden çalışma yürüttük. Güçlü bir hazırlıkla kurumsal kapasiteyi güçlendirmeye çalıştık. Silifke’nin her bir karışında Silifke Belediyesi’nin hizmeti vardır. Kentimizin geleceğini ilgilendiren konulara günlük geçici işlerle değil, kalıcı hizmetlerle yaklaşıyoruz. Sonuna kadar geleceği düşünerek hizmet üretiyoruz. İlçemiz coğrafi bakımdan Türkiye’de 14. büyük ilçe konumunda ve imkânlarımız dâhilinde birçok başarılı projelere imza attık. Bizim 1 yıl süre zarfında yaptıklarımızı özetlersek; Belediyemizin eski giriş kısmını yenileyerek, daha modern ve nezih bir mekân haline getirdik. Hizmet binamızın 4. katında bulunan İmar servisini yeniden tadilat yaparak, personellerimizin daha rahat ve verimli bir ortamda çalışmalarını sağladık.

'SİLİFKE, TAŞUCU, ÇAVUŞBUCAĞI VE GÜLÜMPAŞALI’DA KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Kaymakamlık binası yanında bulunan eski belediye hizmet binasının atıl durumda olduğunu hatırlatan Turgut, "Buranın bakım onarımını yaparak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binası haline getirdik. Burada Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle çalışarak, yaklaşık 877 kursiyerimiz eğitim almakta ve 20 civarında eğitmenimizde kurs vermektedir. Silifke, Taşucu, Çavuşbucağı ve Gülümpaşalı’da kurslar açarak, burada eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Mekânlarımız artık yetmez oldu. Bu yoğun ilgi ve başvuruları beklemiyorduk." ifadesini kullandı.

'TAŞ KÖPRÜ ESKİ HALİNE GELECEK VE 4. KÖPRÜYÜ İNŞA EDECEĞİZ'

Göksu Nehri projesi içerisinde bulunan nehir kıyı temizliğini gerçekleştirerek, festivalleri bu nehrin çevresinde daha temiz ve daha düzenli bir ortamda yapabilmek için çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Turgut, "Göksu Nehri temizlenirken DSİ, Taş Köprü’nün ayaklarının zayıflamış olduğunu tespit ettiler. Çünkü burada ki ağaççıklar köprü ayaklarının altına girerek, temellerini zayıflatmıştı. Taş Köprünün güçlendirilmesi gündeme geldi ve madem güçlendirilecek, biz de eski orijinal haline gelmesini istedik. Bildiğimiz Taş Köprü eski haline gelecek. Karayolları bununla ilgili bir proje yaptı. Taş Köprü eski haline getirilecek bizde Silifke Belediyesi olarak köprünün değirmenini yaparak, ilçemize bu değeri yeniden kazandıracağız. İnşallah bu da bizim belediyemize kısmet olacak." dedi.

'GÖKSU NEHRİ KENARLARINI IŞIKLANDIRARAK, ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRİYORUZ'

Diğer bir hizmetin ise Göksu Nehrinin kenarlarını ışıklandırarak, şehri güzelleştirme adına önemli bir hizmet yapmış olduklarını anlatan Turgut, şöyle devam etti: "Artık halkımız nehir çevresinde güvenle yürüyüş ve spor yapabilecek. Üç köprü arasında ve uzunluğu 2,5 km olan bu çalışmamızda, hemen hemen iki köprü arasında ki ışıklandırma çalışması tamamlanmış durumda. Taş Körü, Feyyaz Bilgen Köprüsü, Irmak kenarı, Anıt Meydanı, Yürüyüş yolları yapılan ışıklandırma çalışmalarıyla güzel bir görüntüye kavuştu. Elimizde var olup da atıl durumda olan değerlerimizi kullanarak, modern bir nikâh salonu yaptık. Belediye eski hizmet binası yanında ki ek binanın bakım ve onarımını yaparak, burayı nikâh salonu olarak kullanmaya başladık. Bahçe ve çevre düzenlemelerini yaparak, halkımızın hizmetine sunduk. Daha sonra Çeltik, Bahçe ve Sökün Mahallesi ile çevre mahallelere hitap eden Kurtuluş Düğün Salonunun tadilatını yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Şehrimizde görsel olarak ciddi bir sorun haline gelen dolmuş duraklarının bakım ve onarımını yaparak, daha kullanılabilir bir hale getirdik. Göksu, Gazi, Toros, Atik ve Sayağzı mahallelerimize 6 adet park yapımını gerçekleştirdik. Bu hizmetlerimiz daha önce yapılan ve başlanan değil de 30 Mart’tan sonra yapılan hizmetlerdir. Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulumuz var. Burada ki yol kavşağıyla yüksekokul arası 500 m. Üniversitede okuyan öğrencilerimizin bu ulaşım sorununu çözerek, bir araç tahsis ettik ve öğrencilerimiz artık okullarına rahat bir ulaşım sağlıyorlar."

'200 ÇOCUĞUMUZ FUTBOL SPOR ALANINDA EĞİTİM ALIYOR'

Turgut, halka yazlık sinema hizmeti sunarak, mahalle mahalle bu hizmeti götürdüklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Silifke’de bir Belediyespor takımı vardı ve bu takımı ayağa kaldırarak, şehrimizde var olan futbol heyecanını ve coşkusunu yeniden canlandırdık. Şuanda 150 tane lisanslı oyuncumuz var. 200 çocuğumuzda şuanda spor okullarımızda kurs görüyor. İlçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine imkânlarımız dâhilinde destek veriyoruz. Herkes biliyor ki Silifke Halk oyunlarımız meşhur ve adını dünyaya duyurmuş bir ekip. Halk oyunları ekibimizi yarışmalara katarak Mersin birinciliği elde ettiler. Şimdi Türkiye finallerine girmeye hak kazandılar."

'200 ÖĞRENCİ AİLEMİZE EĞİTİM YARDIMI SAĞLADIK'

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla 200 öğrenci ailesine eğitim yardımı sağladıklarını anlatan Turgut, "Halk günleri ve muhtar günleri yaparak, halkımızın ve muhtarlarımızın sorunlarıyla birebir ilgileniyoruz. Göksu Aile Çay bahçesini düzenleyerek buraya güzel bir kent meydan yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Susanoğlu sahilinde temizlik çalışmaları yaparak, burada ki çirkin görüntü ve yasa dışı yapılaşmaları ortadan kaldırdık. Artık halkımızın kullanımına açılan temiz ve nezih bir sahil konumuna getirdik. Buradaki belediyemize ait aile gazinosunu kafe haline dönüştürerek, kıyılarımızı düzene koyduk. Kapalı pazar yeri çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemizde yasa gereği açıkta pazar yeri kalmayacak. Şehir merkezimizde sokak sağlamlaştırma çalışmalarımız ise tüm hızıyla devam etmektedir. Atatürk Anıt Meydanında kentsel dönüşüm projesi yürütme çalışmalarımız var. Silifke’de otopark sorununu çözmek için yeni projeler üretiyoruz. Göksu Projesi, 4. Köprü ve Taşucu Mesire Alanı ve Çamlık Mesire alanı projelerimiz ise yapım aşamasında devam eden projelerimizdir." diye sözlerini tamamladı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un 1 yıllık faaliyetlerini anlatan slayt gösterisinin ardından, keman, gitar, özel çocuklar halk oyunları, silifke belediyesi halk oyunları, tiyatro grubu, dikiş ve nakış kurs eğitmenleri ve kursiyerleri ile bağlama, resim, kırk yama, takı tasarım gibi branşlarda eğitim alan kursiyerler gösterilerini ve çalışmalarını sundu. Yapılan etkinliğin sonunda eğitmen ve kursiyerlere sertifikaları Turgut tarafından verildi