Bu yıl 39'uncusu kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Mersin’in Silifke ilçesinde Özgecan Aslan Parkın’da düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarlacı yaptı. Tarlacı, Silifke'nin turizm potansiyelinin çok geniş olduğunu kaydetti. Silifke'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin denize girmenin yanında tarihi ve doğa güzellikleri görme imkanı bulduklarının altını çizen Tarlacı, gelen turistlerin memnun ayrılması için de onlara aile sıcaklığını yaşatmak gerektiğini belirtti. Kaymakam Cinbir konuşmasında, Silifke’nin turizmini geliştirmesi için Silifke olarak adımlar atmasının altını çizdi.

Kaymakam Cinbir, "Öncelikle Turizm Haftasının başta Silifke’ye, Mersin’e ve Ülkemize hayırlar ve güzellikler getirmesini diliyorum. Özellikle turizm ile ilgilenen, turizm alanında faaliyet gösteren insanlar Silifkemizi tanıtıyor. Silifkemizi Mersin’in içinde değil kendisi olarak tanıtmamız gerekiyor. Silifke’nin kendine ait tarihi ve yöresel ürünleri var. Bunları gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. İstanbul Emitt fuarında Silifke’nin tanıtım için yapılan çalışmaları ışığı heyecanı gördük. Seneye İstanbul’da Emitt fuarında Silifke standı olarak ayrıca yerimizi alma kararı aldık. Bacasız sanayi milli gelirden büyük bir pay alıyor. İnşallah ilçemizin de bu pastadan büyük payı alması için herkese düşen görev neyse biz de elimizden geleni yapacağız. Haftamızın hayırlı uğurlu olmasını, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir turizm sezonu mutlu bir yıl bitirmenizi diliyorum." dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise doğanın Silifke’ye yeteri kadar cömert davrandığını, denizi, doğası ve tarihi güzellikleriyle adeta bir cennette yaşadıklarını söyledi. Başkan Turgut, sözlerine şöyle devam etti: "Silifkemiz açık hava müzesi gibi, sahili, denizi, doğası, tarihi ve turistik yerleri fazlasıyla var. 5 bin yıllık bir tarihi var. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Silifke’nin ortasından Göksu nehri geçiyor Silifke’ye ve çevresine hayat veriyor. Bizde bu sene 20-26 Mayıs Haftası Festivali'ni Göksu Yılı olarak belirledik. İçerisinde bulunduğumuz mekan bile bir turizm cenneti nasıl bir cennet köşede yaşadığımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Tabi bunların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Biz belediye olarak üstümüze nasıl bir yük sorumluluk düştüğünün farkındayız." dedi.

Konuşmaların ardından Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesi, Silifke Belediyesi Folklor ekibinin gösterisi ve Silifke Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarlacı’nın yağlı boya resim sergisinin gezilmesiyle Turizm Haftası açılışı sona erdi. Silifke’nin tarihi ve turistik değerlerini yansıtan sergiler hafta boyunca ziyaretçilere açık olacağı belirtildi. Turizm Haftası kutlaması çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Taşucu MYO koordinasyonu ile Silifke genelinde en başarılı 30 lise öğrencisi 18 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek Silifke ve çevresini kapsayan gezi programı, 19 Nisan Pazartesi günü ise Taşeli Kültür ve Sanat Derneği Tadog gezi grubu koordinesinde Göksu Deltası'na ücretsiz gezi düzenlenecek. Taşeli Kültür ve Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu’nun Silifke türkülerinden oluşan ücretsiz Halk Müziği Konseri 21 Nisan Salı günü düzenlenmesiyle etkinlikler tamamlanmış olacak.