Mersin’in Silifke İlçesinde ilçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. İlk program Özgecan Aslan Parkı bahçesinde kurulan sevgi çadırında yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla devam etti. Ardından programın açılış konuşmasını Silifke Müftüsü Emin Yüksel yaptı. Kutlu Doğum Haftası'nın önemine değinen Yüksel, "Kutlu Doğum Haftası" ile yine hep beraber bir araya geldik. Kutlu Doğum bir çağı kapatıp bir çağı açan önemli bir olay o sebeple yüce milletimiz islamla müşerref olduktan sonra Peygamber Efendimize duymuş olduğu o engin muhabbeti olarak Kutlu Doğum haftalarını Mevlid Kandili olarak kutlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimiz daha iyi anlayabilmek, onun mesajlarını daha iyi kavrayabilmek için kutlanan Kutlu Doğum Haftasını 1 haftaya yaydı. Allah'a şükür bugün Silifke’mizde de Kutlu Doğum haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu organizasyonlara halkın katılımının fazla olması bizleri mutlu ediyor. Bu nedenle bizler de bu tür etkinliklere her zaman destek vereceğiz. Programımıza teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise "Bugün doğumunu kutladığımız Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz anlaşılmış olsaydı, onun aracılığıyla Allah’ın insanlara göndermiş olduğu mesajları anlasaydık ve hayata geçirmiş olsaydık dünyevi sıkıntılar olmayacak, aç insan kalmayacak, ağlayan insan, göz yaşı ve kan olmayacak diye düşünüyorum. Alemlere rahmet efendimizi daha iyi anlamak, onun bizlere öğrettiklerini hayatımızda tatbik ederek, O'nun ahlakıyla ahlaklanmak zorundayız." dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan vatandaşlara bin adet gül dağıtıldı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Müftüsü Emin Yüksel, Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Daire amirleri ve kurum müdürleri ve halkın katılımıyla Kutlu Doğum pastası kesildi.