Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün açtığı kursu başarıyla tamamlanayan çobanlar sertifika aldı. İki haftalık kursu bitirenlerden Musa Sarıbudak, “Hayvan hastalıkları ve onlarla mücadele konusunda her şeyi öğrendik. Şimdi daha bilgili bir çoban oldum. Hayvanlar için nelerin faydalı, nelerin zararlı olduğunu öğrendik. Aşı konusunda hayvanın nasıl hasta olduğunu, bunda neler yapmamız gerektiğini gördük. Eski çobanlığımla yenisi arasında çok şeyler farketti. İlçe Tarım’a, bu kurstan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Babası Kemal Sarıbudak da 25 yıllık çoban olduğunu belirterek, "Ben okuyamadım, oğlum da okumadı. Ben de çobanlık konusunda bilgisi olsun diye İlçe Tarım’ın açmış olduğu kursa gönderdim. 15 günlük eğitim sonucunda sertifikasını aldı. Bundan sonra oğluma 250 tane koyunumu rahatlıkla teslim edebilirim. Mesela bazı koyun hastalıklarında bana bilgi veriyor, yardımcı oluyor." dedi. Güney beldesinden Nazmi Keskin, “Kursta bilmediğimiz birçok şeyi öğrendik ve şu an uyguluyoruz, işimize çok yarıyor.“ dedi. Kursa katılamadığı için üzgün olduğunu söyleyen Ali Varol ise, “ Kursa bazı sebeplerden dolayı katılamadım ama diğer çoban arkadaşların anlattıklarına bakınca çok pişman oldum.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur işbirliğiyle açtıkları "Sürü Yönetimi Elemanı" kursuna ilçede 19 kişinin katıldığını belirten Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir, “Sertifikalı bir çobanı en az 10 ay istihdam eden ve 500 koyuna sahip çiftçilerin desteklenmesi gündemimiz var. Bu kursta 120 saat eğitim verildi.” şeklinde konuştu.