Ülke genelinde yaşanan terör olaylarına sivil toplum örgütleri hep birlikte tepki gösterecek. Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve çok sayıda STK’nın katılacağı yürüyüş için Sivas’tan Ankara’ya gidecek STK’lar‘ Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşüne katılacak.

İçerisinde TESK, TOBB, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, MÜSİAD, KAMU-SEN, TBB, TEMAB, TİSK, TÜRK-İŞ, TURKONFED, TURMOB, TUSİAD ve TZOB’nin de bulunduğu 14 sivil toplum örgütünün, Ankara’da düzenlenecek olan yürüyüşe Sivas'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da katılacak.

TOBB Vergi Komisyonu Başkanı ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Terörü lanetlemek ve kardeşliğe sahip çıkmak için hep birlikte Ankara’da olacaklarını ve bütün sivil toplum kuruluşları olarak bayrağa sahip çıkmak adına el ele kol kola yürüyeceklerini kaydederek, “Bizi birbirimize düşüren teröre karşı birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Bunun için 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' diyoruz. Tüm halkımızı bu büyük buluşmaya davet ediyoruz. Terörü lanetleyecek; kardeşliğimize, özgürlüklerimize, geleceğimize sahip çıkacağız. Her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak; yarın saat 16.30’da Ankara Sıhhiye Meydanında buluşacağız.” diye konuştu.

TESK Denetim Kurulu Başkanı ve Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da esnaf teşkilatı olarak yarın saat 16.30’da Ankara Sıhhiye meydanında yapılacak olan yürüyüşe katılacaklarını belirterek, “Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak ülkemizde huzurun ve birliğin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu kapsamda kardeşliğimizin bozulmasını da asla istemiyoruz. Gün birlik olma günüdür. Aynı bayrak altında yaşayan bizleri birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı ellerimizde Türk bayrakları ile hep birlikte yürüyeceğiz. Esnafıyla, memuruyla, işçisiyle, emeklisiyle birlikte yürüyerek bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu ve teröre asla fırsat vermeyeceğimizi göstereceğiz.” ifadesini kullandı.

Öte yandan yürüyüş için Sivas Ticaret Odası'nın da 10 otobüs kaldıracağı kaydedildi.