Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Seyhan, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacı noktasında üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyor.” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sokak hayvanlarıyla ilgili gönüllülerin katıldığı programda belediyenin bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Karalar, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen programda belediyenin sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmaları anlattı. Karalar, “Haftanın altı günü 11 beslenme yerinde ortalama 200 kilogram yemek ve 75 kasa tavuk kırıntısı dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Sokak hayvanlarına dair yetki Büyükşehir Belediyesi’nde olmasına rağmen acil durumlar için bir adet aracımız 7 gün 24 saat hazır bekletilmektedir. Hayvan severlerin sokak hayvanlarına muhtelif gıdaların dağıtımı yönündeki taleplere araç ve eleman desteği sunulmaktadır.” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sokak hayvanları için hazırlanan mamaların gönüllü hayvan severlere dağıtılması esnasında yalnızca ekim ayında yapılan yardım hakkında da bilgi verdi. Karalar, ekim ayı içerisinde sokak hayvanlarının beslenmeleri için 60 torbası kedi, 40 torbası köpekler için olmak üzere toplam 100 torba kuru mama, 600 adet konserve mama dağıtacaklarını bildirdi.

Başkan Zeydan Karalar, göreve başladığı ilk günden bu yana sokak hayvanlarıyla ilgili yardımların sürekli hale geldiğini belirterek, “Yalnızca Seyhan’ın bu konuda aktif olması yeterli değildir. Diğer belediyelerimizin de bu işin ucundan tutmaları kesinlikle şarttır. Biz kendi imkânlarımız ölçüsünde sorumluluk sahamızda üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.