Mersin’de 3-6 Eylül tarihleri arasında yapılan 2015 Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası’na katılarak Yenimahalle’yi temsil eden genç sporcu Tarık Turan, 65 kilogram Büyük Erkekler kategorisinde Türkiye 2’incisi oldu.

Yenimahalle Belediyesi Hacı Sabancı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri’nde fitness antrenörlüğü yapan Turan kupasını da alarak, çalıştırıcısı Murat Ağbaba ile birlikte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

Kupa heyecanını Yaşar’la paylaşan Turan, ilk defa bir yarışmaya katıldığını anlatırken, 2 buçuk yıl süren hazırlık sürecinde Hacı Sabancı Tesisleri’nde çok sıkı antrenman yaptığını söyledi. Hiçbir başarının kolay kazanılmadığının da altını çizen Turan, spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı Başkan Yaşar’a teşekkür etti.

Yenimahalle’nin her zaman başarılarla adından söz ettirmesinden onur duyduğunu belirten Başkan Yaşar da, başarılı sporcuyu tebrik ederek bir sonraki adımda 1’incilik beklediğini söyledi.

EN İŞLEVSEL SPOR TESİSLERİ YENİMAHALLE’DE

Başkentin hiçbir ilçesinde 3 adet olimpik yüzme havuzu ve spor tesisi olmadığına da vurgu yapan Yaşar, “Sporcularımız başarılı olsun, en iyi şartlar altında, güzel spor komplekslerinde antrenman ve maç yapsın diye Yenimahalle’ye kapalı spor kompleksleri kazandırmaya devam edeceğiz. Bizler, sizlerin bu başarılarıyla hizmetlerimizin olumlu geri dönüşümlerini alıyoruz. İnşallah Yenimahalle’de her şey çok daha güzel olacak. Bizim geçlerimiz her şeyin en güzeline layık.” diye konuştu.