Almanya'nın Stuttgart şehrinde yeni bir cami yapılması fikrine başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn olmak üzere sıcak bakılıyor. Kuhn, yerel bir gazeteye verdiği röportajda, "65 bin Müslümanın yaşadığı şehrimizde temsil yönü güçlü bir cami yapılmak istenmesi anlaşılabilir bir durum." dedi.

Stuttgart Uyum Meclisi Başkanı’nın da böyle bir durumda Müslüman toplumu temsilcileri ile görüşmelere açık olunduğunu ifade ettiği biliniyor. 2000 yılında da Stuttgart 21 Projesi kapsamında Stuttgart Hauptbahnhof civarında istimlâk edilen alanlarda bir cami yapılması ile ilgili bazı talepler olmuştu. Ancak bu taleplere bir karşılık alınamamıştı.

Öte yandan Stuttgart’a yapılması muhtemel yeni bir cami için Württemberg Musevi Cemaati’nin (IRGW) önerisi ile Hıristiyan ve Musevi cemaatlerinin bağış toplayabileceği açıklandı. Ancak bu konuda henüz bir ön görüşmenin yapılmadığı da hatırlatıldı. 2012 yılında Ulm’de benzer bir kampanyayı Museviler için Müslüman ve Hıristiyanlar yapmıştı. Ayrıca kiliselerden de böyle bir projenin Müslümanların bu topluma aidiyetini güçlendireceği bunun yanında radikal gruplara kaymanın da bir yönü ile engelleneceği yönüne açıklamalar yapıldı.