Niğde Özel Sungurbey Lisesi Badminton Kız Takımı, Mersin'de yapılan bölge şampiyonasında birinci oldu. Adana, Antalya, Nevşehir, Hatay, Isparta, Karaman, Kilis, Manisa, Mersin ve Osmaniye birincilerinin katıldığı şampiyonada, tüm maçlarını kazanan Sungurbey Lisesi öğrencileri, okullarının gururu oldu.

Bir öneki yılda da bölge şampiyonluğunu elde eden Sungurbey Lisesi Takımı, 8-12 Nisan tarihleri arasında Erzincan'da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda Niğde’yi temsil edecek. Okulun beden eğitimi öğretmeni Yüksel Özdemir, başarılarından dolayı öğrencileri kutlarken, “Azimli ve disiplinli bir çalışma neticesinde bu başarı gelmiştir. Hedefimiz Türkiye Şampiyonası’nda ilk 4’e girmek.” diye konuştu.

Okul Müdürü Ahmet Korkmaz, “Yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler artık derslerin yanında, sportif, kültürel ve proje alanında başarı gösteren, üretken öğrenciler istiyorlar. Bunun için her öğrencinin, bir spor branşında, sosyal ve kültürel aktivitede, üretken ve dinamik olmasını istiyoruz. Badmintondaki başarımızda öğrencilerime, öğretmenlerime ve velilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.