Ulusal 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi Kırşehir Tarım İl Müdürü Kenan Şahin tarafından Cacabey Meydanı'nda açıldı.

İl Müdürü Kenan Şahin açılışta, tüm dünya ülkelerinin stratejisini tarımın oluşturduğuna değinerek, "İlimizin ve ülkemizin de geleceğini oluşturan tarımın, farklı dallarını içeren fotoğraflardan oluşan sergiyi, Kırşehir halkının beğenisine sunuyoruz. 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi, tarımın istikrarlı olması, ülke ve kamuoyu gündeminde yer almasını sağlamak suretiyle bu alanda farkındalık oluşturulması ve tarımın insanla olan tarihsel ve kültürel bağının ebedileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir." dedi.

5 farklı kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren katılımcılara ödül verildiğini belirten Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, 'Tarım ve İnsan' konulu ulusal fotoğraf yarışmasının 2015 yılında yedincisinin düzenlendiği bilgisini verdi.
Şahin, yarışmada sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların tüm illerde belirli bir takvim doğrultusunda kamuoyunun beğenisine sunulmak üzere sergilendiğini ve 18-19 Mart 2015 tarihleri arasında söz konusu eserlerin 2 gün süre ile Kırşehir’in Cacabey Meydanı’nda halkının beğenisine sunulduğunu söyledi.