Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı tarafından, ilçedeki kamu kurum amirleri ve çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Tatvan Halk Eğitim Merkezi'nde dört gün devam edecek seminerin ilk gününde, Bitlis Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan tarafından kamu kurum amirleri, müdür yardımcıları, okul müdürleri, kurum şefleri ve kurum çalışanlarına, protokol ve nezaket kuralları anlatıldı. Protokol kuralları çerçevesinde kamu kurumlarında çalışan kurum amirleri ve çalışanlarının daha iyi hizmet sunması amacıyla verilen seminer kapsamında Vali Yardımcısı İlhan tarafından, diğer günlerde yazışma kuralları, memurların yargılanması kanunu, disiplin ve ihale gibi konularda bilgiler aktarılacak.

Konu hakkında açıklama yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, her yıl bir program dahilinde hizmet içi eğitimler düzenlediklerini söyledi. Her memurun işini iyi öğrenmesi için bu eğitimlerin şart olduğunu belirten Kaymakam Erkan, “İşini iyi öğrenen, işini daha iyi yapar, bu da vatandaşa daha iyi hizmet olarak geri döner. Böylece, 'Devlet, vatandaş için vardır' söylemi de yerini bulmuş olur. Bu eğitimler ayrıca personelin kaynaşması ve bilgi alışverişi açısından son derece önemlidir. İnşallah bu eğitim semineri sayesinde de hedeflenen sonuçlar elde edilmiş olacaktır. Ben bu kapsamda eğitim seminerini veren Sayın Vali Yardımcımız Ömer Faruk İlhan’a ve bu eğitim seminerine büyük ilgi gösteren kurum amirlerimiz ve kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.