Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu ortaokullar arası basketbol turnuvasında, Tekirdağ Fatih Koleji bu yıl da ipi göğüsleyen takım oldu.

İki aşamalı olarak düzenlenen turnuvanın ilk ayağını Tekirdağ Fatih Koleji grup birincisi olarak tamamladı. Grup aşamasında oynadığı ilk maçta Marmara Ortaokulunu 89-23, ikinci maçta Safiye Osman Çeliker Ortaokulunu 45-34, üçüncü maçta da Aden Kolejini 99-16 gibi farklı skorla deviren Tekirdağ Fatih Koleji Basketbol Takımı, grubun dördüncü maçında 50. Yıl Ortaokulunu 71-58 yendi. 1. Grup aşamasının final maçında Kazandereli Memiş Pehlivan Ortaokulunu, mükemmel bir çekişme sonunda 57-52 yenerek Süleymanpaşa ilçe birincisi oldu.

Bu sonuçlar ardından il finali oynamaya hak kazanan Tekirdağ Fatih Koleji Basketbol Takımı, grubun ilk maçında yorgunluğun da etkisiyle öne geçmesine rağmen Nurullah Narin Ortaokuluna 56-47 mağlup oldu. Final grubunun ikinci maçını Kazandereli Memiş Pehlivan Ortaokulu ile oynayan Tekirdağ Fatih Koleji Basketbol Takımı, taraftarın müthiş desteğini de arkasına alarak baştan sona çekişmeye sahne olan maçı 55-52 kazandı. Grubun son maçında ise hiçbir iddiası olmayan Çorlu Şahinler Ortaokulu maça çıkmayınca 20-0 hükmen galip ayrıldı.

Final maçları sonucunda Tekirdağ il birincisi olan Tekirdağ Fatih Koleji Basketbol Takımı, Kırklareli’nde düzenlenecek Marmara Bölge Finallerinde ili temsil etmeye hak kazandı. Tekirdağ Fatih Koleji müdürü Yüksel Altın, "Öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Tempolu ve planlı bir çalışmanın neticesi ve öğretmenlerinin sıkı takibi ile diğer derslerde de Tekirdağ birincisi olan okulumuz basketbolda da Tekirdağ'ın gözdesi olmuştur. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.