Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Topluluğu tarafından meyve fidanı dikimi etkinliği düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Terme idari personel tarafından alınan 72; üniversite Orman ve Çevre Düzenleme Müdürlüğünce alınan 26 meyve fidanı dikimine akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Topluluğunun akademik danışmanı Prof. Dr. Ergin Öztürk, “Doğaya sahip çıkmanın üzerimizde bir vazife olduğunu düşünerek, Topluluğumuzun hedef kitlesini Üniversite gençliği ile sınırlamıyoruz. Aksine hedefimiz çevreye duyarlı, çevreye saygılı dünyaya örnek bir toplum olabilmek için yediden yetmişe tüm toplumuzu hedef kitlemiz olarak alıyoruz. Bu amaçla ‘Ağaç yaş iken eğilir.’ atasözünden hareketle öncelikle anaokulu, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin de bu şuurla yetişmesini arzu ettiğimiz için söz konusu okullarla da özellikle ağaçlandırma etkinliklerinde işbirliği yapıyoruz.” dedi.

NİÇİN MEYVE FİDANI?

Niçin meyve fidanı diktiklerini anlatan Öztürk, “Bugün yaptığımız etkinlikte özellikle meyve fidanlarının insana, çevreye, kuşlara, arılara ve böceklere hem yaşam alanı ve gıda maddesi sunmaları hem de doğal güzellikleri ile yaptığı katkılara dikkat çekmek istiyoruz. Meyve fidanı dikmenin ne kadar zevkli olduğunun ‘meyvesi de’ bizzat görülsün ve bu zevk ebedileşsin istiyoruz.” dedi.

BİR FİDAN BİR CAN

Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Topluluğu Başkanı Muhsin Oğul fidanın insan yaşamı için öneminden bahsederek, “Bir fidanı toprakla buluşturmak demek bir canı hayata bağlamak demektir, o fidanın yarınlarda bağ olmasını sağlamak, umudu yaşamak olan insanların umutlarına vesile olabilmektir.” diye konuştu.