Samsun’un Terme ilçesinde doğalgaz çalışmalarının yüzde 35’lik kısmının tamamlandığı açıklandı.

AKSA Ordu Giresun Doğalgaz A.Ş. Bölge Müdürü Doğan Gürler Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek ilçedeki doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Kul’un girişimleri ile kabul edilen ilave yatırım yapılacak şebeke hat güzergahı hakkında görüş alışverişinde bulundu. Terme ilçesinde bugüne kadar yapılan ve 2015 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında Başkan Kul’a bilgiler veren Bölge Müdürü Gürler ilçede doğalgaz çalışmalarının yüzde 35’lik kısmının tamamlandığını açıkladı. Terme’de 2011 yılında başlayan doğalgaz alt yapı çalışmalarında 2015 yılı başında şebekelere gaz arzını sağlandığını ifade eden AKSA Bölge Müdürü Doğan Gürler, "Sayın belediye başkanımızla Termedeki doğalgaz şebekesinin genişletilmesi için bir takım görüş alışverişinde bulunduk. Amacımız doğalgazı Termede hızlı bir şekilde yaygınlaşmasını sağlamaktır. Merkezimizin yapımıyla ilgili de şuan son aşamaya geldik. Şuan önümüzdeki aydan itibaren de abone alımıyla ilgili çalışmalara başlayacağız." diye konuştu.

HIZLI BİR ŞEKİLDE BİTİRMEK İSTİYORUZ

2015 doğalgaz yatırım programının Terme’de tamamlandığını EPDK yetkilileri ile yaptığı görüşmede ilave yatırım projesinin kabul edilerek başlayacağını açıklayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’da şöyle konuştu: "İlçemizin temiz havaya kavuşması anlamında doğalgazın çalışmalarını hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Çalışmalarda aksaklık olsun istemiyoruz. Planlı ve programlı şekilde ilerlemek niyetindeyiz. Halkımızın mağdur olmaması açısından çalışmalar titizlikle devam etmelidir. Bu bilgi alışverişlerimizi daha sıkı yaparak, Terme’yi doğalgaza kavuşturmak istiyoruz."

ANLAYIŞ VE SABIRDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Doğalgaz çalışmalarının ardından bozulan yolların toz, yağışla birlikte çamur içerisinde kaldığını sözlerine ekleyen Başkan Kul çalışmalarda bu konuya özellikle hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, "Doğalgaz hatları döşenmesi sırasında yollarımız ciddi manada bozuldu. Vatandaşlarımız çok zahmet çekiyor. Mevsimsel şartlar çerçevesinde elimizden geldiğince iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. İnşallah yaz mevsiminde asfalt ve kaldırım çalışmalarına daha çok ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımıza göstermiş olduğu anlayış ve sabırdan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.