Gine’de hidrosefali hastaları, yetim çocuklar ve Ebola virüsünün ilk mağdurlarına Time To Help Derneği yardım dağıttı. Yardımlara bizzat katılan ülkenin Aile ve Sosyal Bakanı Sanaba Kaba sıkıntılı günlerde kendilerini unutmayan hayırseverlere teşekkür etti.

Avrupa'da yaşayan Türklerin kurduğu Time To Help (Yardım Zamanı) Derneği, Gine'de Hidrosefali hastalarına yardım dağıttı. La Citadelle Türk Koleji ve Hidrosefali Çocuklarının Anneleri Derneği’nin (Association des Mamans d'enfants Hydrocéphales ) işbirliğiyle dağıtılan yardımlar, başkent Konakri'nin 50 kilometre kuzeydoğusundaki Coyah’ta ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Zihinsel engelliler merkezinde yapılan organizasyona, Gine Aile ve Sosyal Bakanı Sanaba Kaba, La Citadelle Genel Müdürü Veysel Camuzcu ve Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sarı katıldı. Bakan Sanaba Kaba “Bu günlerde, ülkemizi, bizleri unutmayıp, çocuklarımızı mutlu eden hayırseverlere teşekkür ediyoruz.” dedi. La Citadelle Türk okullarının birçok organizasyonunda bulunduğunu ve bu organizasyonlara kendinin de bizzat katıldığını dile getiren Bakan Kaba, Türk okullarını tebrik etti. Time To Help Derneği yetkilileri, 317 Hidrosefalili çocuğun daha ameliyat olmak için sırada beklediğini dile getirdi.

Hidrosefali, çocukların beyninin karıncık ve boşluklarında normalin üzerinde su birikmesi sonucu kafanın gereğinden fazla büyüdüğü bir hastalık. Hastalık, çocukların zihinsel engelli olmasına da sebep olabiliyor.

EBOLA MAĞDURLARINA YARDIM

Ayrıca Time To Help Derneği, iki bakanın katılımıyla Ebola virüsünün ilk çıkmış olduğu Gueckedou köyünde de yardım dağıtımında bulundu. Derneğin, La Citadelle Türk okullarıyla birlikte dağıttığı yardım malzemeleri için Gueckedou’ya götürülmek üzere bakanlık tarafından özel araç tahsis edildi. Yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Konakri’den yola çıkan gönüllüler kervanı, Gueckedou’da tören ile karşılandı. Yaklaşık 10 bin köy sakininin hayatını kaybettiği salgın merkezinde düzenlenen törende ise muhtaçlara yardımlar dağıtılırken, halk yerel şarkı ve müzikler ile eşlik edip günü kutladılar.

Bunun yanı sıra dernek, Konakri’de bulunan yetimhanelerdeki çocukları da sevindirdi. Çocuklara yapılan yardımlar sayesinde yaklaşık dört bin muhtaç elbise, oyuncak ve ayakkabı gibi eşyalara kavuşma sevincini yaşadı. 2006 yılında kurulan Time To Help Derneği, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteriyor.