Malatya’da önceki yıl hizmete açılan Devlet Hastanesi binasının çatısı su sızdırmaya başladı. Hastane görevlileri 7’inci kattaki bazı odalara sızan yağmur damlaları için kovayla önlem aldı.

Malatya’da önceki yıl ağustos ayında hizmete giren 800 yataklı Malatya Devlet Hastanesi’nin çatısı, son günlerde etkili olan yağışlı hava sonucu su sızdırmaya başladı. Çatıdan sızan yağmur suları hastanenin 7’inci katındaki dahiliye servisindeki bazı hasta odalarına damladı. Hastaların ikazı ile sorunu tespit eden hastane görevlileri bazı hasta odalarında kovalarla önlem aldı. TOKİ tarafından inşa edilen yeni hastane binasının kısa sürede çatısının bozulması ‘işgücü ve malzemeden kaçınılmış’ yorumlarına neden oldu.

Hastanede tedavi gören hasta yakınlarından Y.A. yeni bir binanın çatısından su sızmasının şaşkınlık verici olduğunu ifade etti. Yakın zamanda açılan bir binanın çatısının akmasının doğal olmadığını söyleyen Y.A. “Burası yeni açılmış bir hastane. Milyonlarca lira harcanarak inşa edildi. Ancak daha üzerinden 2 yıl geçmeden bu şekilde çatısının akması normal değil. Yeni inşa edilen binaların hiçbirinde böyle olmaz. Kamu binaları olunca, binayı inşa eden inşaat firması malzemeden ve işçilikten kısınca haliyle böyle görüntüler çıkıyor. Bir hastane çalışanı diğer birkaç odada daha aynı görüntülerin ortaya çıktığını aktardı. Tek kelimeyle ‘yazık’” dedi.
‘Otel konforunda sağlık hizmeti’ sloganıyla hizmete açılan hastanenin resmi açılışı ise geçtiğimiz yıl Ekim ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilmişti.