Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi, yaparak ve yaşayarak en etkili öğrenme şekli olan proje tabanlı ve öğrenci merkezli eğitimin uygulanırlığını halka göstermek için "Fen Bilimleri" sergisi açtı. Belediye binası karşısındaki sergi, 100 öğrenci ve 20 öğretmen tarafından hazırlandı. Saat 10.00 ile 22.00 arasında ziyarete açık olan sergi, hafta sonuna kadar devam edecek.

Toplam 40 stanttan oluşan sergiye ilgi oldukça fazlaydı. Fizik, kimya, biyoloji ve matematik stantları ilgi odağı oldu. Fizik standında ziyaretçiler el hassasiyetlerini denedi, güneş motoru ve pillerinin yapısını, çalışmasını ve kullanım alanlarını öğrendi. Yüzey gerilimiyle yapılan gösterilere ortak oldular. Üç boyutlu gerçek görüntüyü yakalamaya çalıştılar. Optik standında dev kaleydeskopta kendilerini seyredip paralel aynalarda sonsuz görüntülerine selam verdiler. Patlamayan balonun bilimsel sırrını deneyerek öğrendiler. Öğrenciler, matematiğin günlük hayatın bir parçası olduğunu, ziyaretçilere zeka oyunları oynatarak gösterdi. Ayrıca öğrencilerden origami ve krigami yapmayı öğrenen ziyaretçiler, matematiksel el becerilerini ve üç boyutlu düşünme yeteneklerini, dokunarakve yaşayarak geliştirme ve pekiştirme imkanı buldu. Kimya standında buharın hışmını, sihirli şişelerde renk cümbüşlerini, günümüzde daha çok beyazperdede kullanılan suni kanın nasıl elde edildiğini ve paranın nasıl yanmadığını, biyoloji standında sağlıklı yaşamın sırlarını, sigaranın zararlarını deneylerle gösteren öğrenciler büyük alkış aldı. Sosyal bilimlere merakı olan ziyaretçiler de ihmal edilmedi. Tarih, coğrafya ve İngilizce stantları da ziyaretçi akınına uğradı.

Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Baydar, “Herkesin bildiği gibi çağımız, bilim ve teknoloji çağı. Zamanın ruhunu anlayabilmek ve hızla gelişen teknolojiye sahip olabilmek için de bilimin içinde olmak gerekiyor. Bu yüzden günlük olaylara bilimin gözüyle bakabilmek, çevremizdeki her olayın bir bilimsel açıklaması olduğunu anlamak için öğretmen ve öğrencilerimiz güzel bir sergi açtılar. Bu sergiyle öğrencilerimizin düşünen, gözlemleyen, sorgulayan, eleştiren, üreten, paylaşan ve bilgiye dayalı çözümler üreten bireyler olarak topluma katkıda bulunmalarını hedefledik. Bilime emek veren öğretmen ve öğrencilerimize, sergimizi incelemeye gelen ziyaretçilerimize teşekkür eder, yaşam boyu başarılarının devamını dilerim.” dedi.