Antalya'nın Alanya, Side ve Manavgat ilçelerinde tatile gelen yabancılar, deve turlarıyla hem safari yapıyor, hem de yörük hayatını öğreniyor.

Alanya Deve Turcuları ve Turizm Derneği Başkanı Kadir Koca, Alanya'da deve gören turistlerin 'Türkiye'de çöl ülkelerinde olduğu gibi deve yetişiyor mu?' diye sorduğunu söyledi. Kültür turizmi kapsamında Alanya'ya tatile gelen turistleri deve üstünde gezdirerek bölgedeki 10 asırlık Yörük hayatını anlattıklarını belirten Koca, turlara en fazla ilgiyi Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalı İskandinav turistlerin gösterdiğini kaydetti.

Kadir Koca, "Turistlere, devenin yörük göçünde vazgeçilmez hayvan olduğunu söylediğimizde çok şaşırıyorlar. Deveciliğin Alanya bölgesinde 10 asırlık geçmişi var. Yörük göçlerinde eşya taşımada vazgeçilmez bir hayvandır. Toplumumuz ayrıca deveyi Peygamber Efendimizi Hz. Muhammed(SAV) taşıdığı için mübarek hayvan görüyor. Turistler de belgesellerde gördüğü develeri Alanya ve Side'de görünce şaşırıyor. Binerek tatilinde farklı bir etkinlikte bulunmanın sevincini yaşıyor. Alanya'da deveciliği nesilden nesile sürdürüyoruz. Deve, yörük kültürünün vazgeçilmez parçasıdır. Turlarla yörük hayatını anlatıyoruz." diye konuştu.