Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, Türkiye’nin ‘ahlak’ kelimesini ağzından düşürmeyenlerin ahlaksızlığın zirvesinde olduğu bir dönemi yaşadığını söyledi.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğine dikkat çeken Dolgun, “Yüce Allah’ın adını zikreden insanların, O’nun emirlerinin tam aksi hareketlerle boğazlarına kadar ahlaksızlığa battıklarını görüyoruz. Türkiye, kendi saltanatını sürdürme kaygısı taşıyan bir güruhla karşı karşıyadır. Bu ülkenin birliğinin beraberliğinin bozulması, milli devlet yapımızın un ufak edilmesi bunların umurlarında bile değil.” dedi.

Bir kısım çalışanların sırf menfaatleri uğruna yandaş sendikalara gitmesini kayıp olarak görmediğini de belirten Dolgun şu ifadeleri kullandı: “Ama bu zafiyeti milletimiz adına önemli bir sosyal tahribat olarak değerlendiriyorum. Düşünün bu ülke için okumuş, ülkenin kaynaklarından beslenmiş, gerçekten vatansever insanlar, hem de küçücük gerekçelerle birden bire kabuk değiştiriyor. Bu ülkenin aydınları dediğimiz bir takım insanların şahsiyetlerinin adeta posa haline gelmesi hepimizi kaygılandırıyor ve derinden üzüyor.”

Bazı görevlilerin müdür, müdür yardımcısı olabilmek için savundukları tüm değerlerin tepe taklak oluşuna şahitlik ettiklerini belirten Dolgun, “Asıl önemli olan sendikaların üye sayılarının değişiyor olması değildir. Bu milletin dinamikleri dediğimiz insanların, bu şekildeki değişikliği geleceğimiz açısından kaygılara sebep olmaktadır.” diye konuştu.