Yenimahalle Belediyesi, türkülere farklı bir lezzet katan Turkey Symphony Orchestrası’nın “Klasik Anadolu” konseri ile müzikseverleri buluşturdu.

Turkey Symphony Orchestrası’nın Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde verdiği konsere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, tulum ve bağlama sanatçılarından oluşan 16 kişilik orkestra, “Sarı Gelin, Arda Boyları, Çayeli’nden Öteye, Yarim Senden Ayrılalı, Bitlis’te Beş Minare, Bülbülüm Altın Kafeste, Gökte Yıldız Ay misun, Zeytinyağlı Yiyemem Aman, Selanik Türküsü ve Çökertme türkülerine senfonik bir lezzet katarak seyirciye sundu. Türkü severlere, klasik müzikle Anadolu motiflerinin birleştirildiği unutulmaz bir gece yaşatan Şef Mustafa Erdoğan ve Başkemancı Derya Bozok yönetimindeki orkestra, ünlü Tenor İhsan Ekber’in seslendirdiği türkülerle de vatandaş’tan tam not almayı başardı. Alkışların dinmediği salonda, solist İhsan Ekber seyircileri kırmayarak bir türkü daha okudu.

Gecenin sonunda vatandaşa unutulmaz bir türkü şöleni yaşatan sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Yaşar, “Bugün Türkiye Senfoni Orkestrası’ndan klasik Anadolu eserlerini dinledik. Anadolu’nun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine çok güzel eserlere ev sahipliği ettik. Belediye olarak sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. 6 yıldır görevini layıkıyla yerine getiren bir belediye başkanı olarak, Yenimahalle’de klasik müziğe, tiyatroya, Türk Halk Müziği’ne, Türk Sanat Müziği’ne, korolara ve halk oyunlarına her türlü desteği veriyorum. Çünkü bir ülkede kültüre ve sanata ne kadar değer verilirse, o ülkenin geleceği o kadar aydınlık olur. Bunu bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretti. Biz de onun aydınlık yolunda ilerliyoruz. Müziğimize, kültürümüze sahip çıkmalıyız. Müzik insanı dinlendirir. Müzik kin ve nefret yerine insana sevgi verir. Onun için bu salonları yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.