Karayolları ve Trafik Haftası Amasya’da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Düzenlenen programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, birim müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Amasya İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, programda yaptığı konuşmada, trafik güvenliği konusunda toplumu bilgilendirmek ve trafik konusuna dikkat çekmek için her yıl mayıs ayının ilk haftası 'Karayolları ve Trafik Haftası' olarak kutlandığını hatırlattı. Türkiye’de her yıl 4 bin insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, 200 bin insanın da yaralandığını ya da sakat kaldığını dile getiren Artunay, Amasya'da ise bu rakamların 2014 yılı itibariyle 630 maddi hasarlı, 822 yaralamalı ve 13 ölümlü olarak gerçekleştiğini söyledi.

Amasya’nın en önemli sorunlardan birisinin trafik olduğunu kaydeden Artunay, “Sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla Amasya Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 'Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın', 'Trafikte Yayalara Saygı' ve 'Trafikte Çocuklar Görevde' isimli 3 ayrı proje başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Bununla kalmayıp günlük rutin denetim görevlerimiz dışında trafik sorunun çözümü aşamasında eğitim faaliyetlerine de ağırlık vermekteyiz. 2014 yılı içerisinde 24 tane Anaokulunda 860, 35 İlkokulda 2 bin 860, 9 Ortaokulda 835, 21 lisede bin 986, yaz döneminde kuran kursunda 930 kursiyere trafik eğitimi verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları yaya ve sürücülere yönelik 2014 yılı içerisinde 35 bin 55 sürücü, yolcu ve yaya bilgilendirilmiş 2015 yılı itibariyle de bu faaliyetlerimiz devam etmektedir.” dedi.

'AMASYA'YA ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ KURULACAK'

Amasya’da trafiğin rahatlaması ve sorunların çözüm bulunması amacıyla Belediye Başkanlığı ile müşterek 'Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi' üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Artunay, “Bu sistemi uygulayan illerde yakalanma riski arttığında sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davrandıkları gözlenmiştir. Ümit ediyoruz ki Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi’nin tüm ilde kurulması ile birlikte trafikte çok ciddi şekilde rahatlama olacaktır.” diye konuştu.

'ARAÇ TESCİL VE SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU SİSTEMİ HİZMETE BAŞLADI'

Geçmiş dönemlerde ki yoğunluk ve aksaklıkların dikkate alınarak 2015 yılında vatandaşların trafikle ilgili iş ve işlemlerinin rahat yürütebilmeleri amacıyla ‘Araç Tescil ve Sürücü Belgesi Randevu Sistemi’nin hizmete başladığını söyleyen Artunay, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü internet sitesinden randevu almak suretiyle vatandaşların işlemlerini hangi gün ve hangi saatte yerine getirileceğini rahatlıkla öğreneceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından programa katılan öğrencilere, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü’nün kullandığı motorlu araçlar tanıtıldı.