Malatya Ülkü Ocakları üyesi 3 kişi, geçen yıl haziran ayında BDP binası önünde gerçekleşen protesto eylemi nedeniyle savcılığın talimatıyla emniyette ifade verdi.


Malatya’da geçtiğimiz yıl 9 Haziran’da MHP İl Başkanı Arif Yıldız tarafından PTT önünde, Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesine ilişkin protesto eylemi yapılmıştı. Eylem sonrası BDP binası önünde yaşananlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Malatya Ülkü Ocakları eski Başkanı Göksel Oğuz Tutlu ile Çağlar Barsan, Ali Seydi Avcu ve Yasin Tokgöz Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeye davet edildi. Emniyette Çağlar Barsan, Ali Seydi Avcu ve Yasin Tokgöz’ün ifadelerine başvuruldu. Barsan, Avcu ve Tokgöz ifadelerinin ardından Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldı. Ülkü Ocakları eski Başkanı Göksel Oğuz Tutlu'nun ifadesi alınmadı.

Ülkücülerin avukatı Aykut Öcal, ifade işlemleri sonrası yaptığı açıklamada, “Geçen yıl BDP il binası önünde ülkede olan olayları protesto etmek adına Ülkü Ocakları ve milliyetci cenaha ait 500 kişilik bir grup tarafından protesto eylemi yapıldı. Bu eylemde emniyet güçlerimiz. BDP binasının önünde bir polis kordonu kurdu. Olabilecek bir olası taşkınlıkları önlemek için bu sefer ülkücü gruplarla karşı karşıya geldi. Devletin camiamıza karşı sergilemiş olduğu tutum onur kırıcıydı. Bölücü gruplara uygulamadığı tavır ve tutumu bizim dava arkadaşlarımıza karşı uyguladılar. Yakın mesafeden gözlerine biber gazı sıkmaktan tutun yakın mesafeden gaz fişekleri fırlattılar. Tüm bunlar gerçekleşirken BDP bunu izlediler. Bu da ülkemizin duruşu açısından çok manidar ve düşündürücü bir durumdur” dedi.