Samsun Havza Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Şubesi tarafından Kızılay işbirliği ile Havza Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen kan bağış kampanyasında 88 ünite kan bağışı toplandı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Şubesi Başkanı Mehmet Emin İnan; Kızılay işbirliği ile kan bağışı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2 gün süre ile Havza Meslek Yüksekokulu'nda kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ve düzenlenen kampanya ile toplam 88 ünite kan bağışı toplandığını belirtti.

İnan; kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu bu nedenle herkesin kan bağışına gereken önemi vermesi gerektiğini belirtip, "Kan bağışının önemini özetleyen en manidar ve klasik söz; kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğudur. Ama maalesef kan bağışı oranı ülkemizde istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Biz kanın tıbbın hemen her dalında hayat kurtarıcı bir araç olduğu bu anlamıyla da kan bağışının en kutsal yardım olduğu kanaatindeyiz. Tüm gönüllü kan bağışçılarını kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.