Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, iş fikirlerinin katma değere dönüşmesi amacıyla TÜBİTAK öncülüğünde hayata geçirilen Bireysel Genç Girişim Programı 1. aşama süreçlerini yürütmek üzere uygulayıcı kuruluş olarak seçilme başarısı gösterdi.

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) 1. Aşama Uygulayıcıları imza töreni, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla TÜBİTAK binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yöneticileri de katıldı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü ve Uludağ Üniversitesi TTO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Farklı kurumlar tarafından yürütülmeye çalışılan girişimcilik destekleri, artık belirlenen uygulayıcı kuruluşların çatısı altında koordineli bir şekilde yürütülecek. Türkiye’mizin en büyük zenginlik kaynağı olan ülke insanımızın girişimci potansiyelini güce dönüştürmek, girişimcilerimize rehberlik etmek ve onları desteklemekle mümkündür.” dedi.

Rektör Ulcay, TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ile sermaye desteğinin artırılması ve girişimcilik ekosisteminde yer alan paydaşların da süreçlere dahil edilmesinin farklı ve yeni bir sinerji oluşturacağına inandığını belirtti.

GİRİŞİMCİLERİN İŞ PLANLARI ARTIK DAHA NİTELİKLİ HAZIRLANACAK

Prof. Dr. Yusuf Ulcay, şunları kaydetti: “Etkin sonuçlar almak adına iş fikirlerini şirketleşmeye dönüştürmek için en önemli basamak olacak iş planları, artık daha nitelikli bir şekilde hazırlanacak. İş fikirlerinin katma değere dönüşmesi noktasında, Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama süreçleri yürütmek üzere seçilen uygulayıcı kuruluşlardan biri olarak Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin seçilmesinden gurur ve mutluluk duyduk. Uludağ Üniversitesi için belirlediğimiz 3. Nesil Üniversite vizyonumuzla Bursa’mızın ve Türkiye’mizin geleceğine daha büyük bilimsel ve üretime dönük katkılar yapmayı hedefledik.”

BİGG Programı’nı TÜBİTAK'ın desteklediği 17 kuruluş yürütecek.