Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK’nın 2013’ten beri tahkimat yaptığını belirterek, terörle mücadelede istihbarat konusunda muhtarlardan yardım istedi. Erdoğan, “Şu anda devletin çok daha gayretli, çok daha bu konularda yılmayacak şekilde operasyonlarına devam etmek suretiyle, hangi evde ne var ne yok, istihbaratıyla her şeyiyle bunu ortaya çıkarmak durumundadır. Ben bu konuda muhtarlarımızdan da destek bekliyorum, onu da söyleyeyim. Ben biliyorum ki benim muhtarım hangi evde kim var, nedir ne değildir. Bunu gelecek, gayet uygun sakin bir şekilde orada kaymakamına gerekirse valisine, emniyet müdürüne bildirecek. El birliği yapacağız. Dayanışma içerisinde olacağız.” dedi.

"PKK 2013’TEN BERİ TAHKİMAT YAPTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanılığı Sarayı’nda 8’inci Muhtarlar Buluşması’nda Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sakarya, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve Artvin illerinden gelen muhtarlara seslendi. Konuşmasında artan terör saldırıları ve Çözüm Süreci’nin son durumuna da değinen Erdoğan, “Terör örgütü 2013’ten beri, silahlarını toprağa gömmek militanlarını sınırlarımız dışına çıkarmak yerine kendi aklınca devleti ve hükümeti oyalayarak tahkimat yoluna gitme gayretini göstermiştir. Şu anda görüyorsunuz, operasyonlarda nasıl silahlar ortaya çıkıyor. İşte Hakkari’de yolda toparlanan araçlarının kontrolünden çıkan silahları ekranlarda izlediniz değil mi? Tamamen yığınak yapıyorlar, sığınaklar, Suriye’den yığınaklar yapılıyor. Niçin? Yarınlara.” diye konuştu.

MUHTARLARDAN İSTİHBARAT İSTEDİ

Erdoğan, muhtarlardan istihbarat paylaşımı yapmalarını da istedi: “Maalesef bu konuda şu anda devletin çok daha gayretli, çok daha bu konularda yılmayacak şekilde operasyonlarına devam etmek suretiyle, hangi evde ne var ne yok, istihbaratıyla her şeyiyle bunu ortaya çıkarmak durumundadır. Ben bu konuda muhtarlarımızdan da destek bekliyorum, onu da söyleyeyim. Ben biliyorum ki benim muhtarım hangi evde kim var, nedir ne değildir. Bunu gelecek, gayet uygun sakin bir şekilde orada kaymakamına gerekirse valisine, emniyet müdürüne bildirecek. El birliği yapacağız. Dayanışma içerisinde olacağız.”

"ÇATIŞMALARI BAŞLATAN DEVLET OLMADI"

Erdoğan, ardından şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz bu yola analar ağlamasın sözüyle çıkmıştık. Milletimizin umudunu boşa çıkarmamak, ülkeyi yeniden çatışma ortamına sürüklememek için dikkatli hareket ettik, gerektiğinde dişimizi sıktık. Yine de çatışmaları yeniden başlatan devlet olmadı. Terör örgütü kendisi bu yola başvurdu. Bundan sonra artık ne devletin, ne de hükümetin vereceği herhangi bir taviz, atacağı herhangi bir adım yoktur. Çünkü yapılması gereken her şey yapılmıştır. Bir kez daha tekrar ediyorum: Terör örgütü silahlarını bırakmadığı, militanları ülke dışına çıkarmadığı, onun güdümündeki siyasi parti şiddeti ve tehdidi bırakıp demokrasinin safına geçmediği sürece, devletin tüm birimleriyle ülkeyi ve milleti korumak için üzerine düşenleri yapmaya devam edecektir. Sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütünün tüm unsurlarına karşı gereken her türlü müdahale yapılacaktır.”

"90’LI YILLARA DÖNÜLDÜĞÜ İDDİALARINI REDDEDİYORUM"

Erdoğan son olarak da “Paralel yapılanmaların ihanet zemininde kurduğu işbirliği asla buna mani olamayacaktır. Milletimiz müsterih olsun. Çözüm sürecini bu ülkenin bekasının tehdidi haline dönüştürmeye çalışanlar mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bununla birlikte Türkiye’nin 1990’lı yıllara geri döndüğü iddialarını da kesinlikle reddediyorum. 1990’ların Türkiye’sinde olanların birçoğu şu anda Parlamento'da. Nasıl oluyor da 1990’ların Türkiye’sini konuşuyoruz? Bu itham her şeyden önce milletimize haksızlıktır. Türkiye geçtiğimiz 12 yılda demokrasi, hak ve özgürlükler, kalkınma alanlarında elde ettiği kazanımlardan bir milim dahi geri gitmeyecektir. Tam tersine 2023 hedeflerimiz doğrultusunda kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.