Balıkesir'in Bandırma ilçesind e17 Eylül Üniversitesi'nin hayata geçmesinin ardından üniversiteye cami yapımı için ilk adım atıldı. Üniversite camiinin temelinin 17 Eylül'de atılacağı bildirildi.

Bandırma Üniversite Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, ilçenin dinamiklerini bir araya getirmek için kahvaltı tertipledi. Kahvaltıya AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı temsilen Kent Konseyi Başkanı Şerafettin Engüdar, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, üniversite yetkilileri ve belediye meclis üyelerinin hazır bulundu. Milletvekili Sema Kırcı, "Güzel insanlarla Bandırma'ya hizmet için burada bulunuyoruz. Önemli olan insanlığa kalıcı eserler bırakmaktır. Bizim dinimiz can almayı değil, can vermeyi emrediyor. Bize ne mutlu ki İslam'ın en güzel yaşandığı topraklarda yaşıyoruz. Camilerimiz insanların Kürdüyle, Çerkesiyle ve Lazıyla cem olduğu mekanlardır." dedi.

Bandırma'nın çok kısa bir süre içinde fazlasıyla büyüyeceğini söyleyen dernek başkanı Ekrem Yüzbaşı ise "Bandırma'nın nüfusu 2025 yılına kadar 600 bin kişiye çıkacak. Şehrimizde 25 bin öğrenci yüksek tahsil görecek. O yüzden yaptırmak için yola çıktığımız üniversite camisini mümkün olduğu kadar büyük düşündük. 17 Eylül Bandırma'nın kurtuluş gününde temelini atmayı hedefliyoruz. Bu süreçte Bandırma Belediyesi'nin yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu.

Üniversite camisinin mimarı Mahmut Sami Kirazoğlu da teknik bilgileri paylaşarak, "Öncelikle deprem kuşağında bulunan Bandırma'nın konumunu hesaplayarak bu işe başlıyoruz. Cami 28,5 dönüm üzerine inşa edilecek. Kubbe yüksekliği 42 metre, minare yüksekliği ise 65 metre olacak. İnşaat alanı 5 bin 200 metrekare olup 6 bin 265 kişi namaz kılabilecek. 8 adet kemer üzerine oturacak Bandırma Üniversite Camisi yaklaşık 26 buçuk milyon TL'ye mal olacak.” şeklinde bilgi verdi.