Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), dar gelirli ve fakir ailelerin evlerinin boya, badana ve tadilat işlerini üstlenerek, ihtiyaç sahiplerine el uzattı.

Boya ve badana alanında kurs gören 10 bayan, 15 erkek toplamda 25 kişi, SYDV'nın tespit ettiği 70 ailenin ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Kaymakam Mustafa Demir, Liseler Mahallesi, Cerrahoğlu 4. Geçit’teki Durmuş Sağlam'ın (88) evine giderek, ev sahiplerini ve çalışanları ziyaret etti.

Kaymakam Demir, “SYDV ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında bir protokol yaptık. Protokole göre 10 tanesi bayan, 15 tanesi erkek olmak üzere toplamda 25 kişiyi kursa aldık. Kursumuzun sonucunda, ilçemizde bakıma, yardıma ihtiyacı olan yatalak durumda olan bütün haneleri ziyaret ediyoruz. Onların boya, badana ihtiyaçları varsa onları yapıyoruz. Evlerinin temizliğe ihtiyacı varsa temizliğini yapacağız. Onun dışında eğer tıbbi bir zorunlu diğer ihtiyacı varsa, belediyeden de bir araç tesis edildi. O araçla da onları hastaneye götüreceğiz. Bizim kursumuza giren burada boya, badana işleri yapan arkadaşlarda bu iş için günlük 40 TL para alacaklar. Ay zamanda kurs sürecinde sigortalarını da yaptıracağız. Hem onlar iş sahibi olacaklar. Aynı zamanda yardım ve bakıma muhtaç olan insanlara da faydalı olmuş olacaklar. Şu anda 4 ekip 4 farklı evde aynı çalışmayı yürütüyor.” şeklinde konuştu. Kaymakam Demir, kursiyerlerle birlikte boya yaparak boyacılıktan da anladığını söyledi. Ardından, evde yatan 88 yaşındaki Durmuş Sağlam'la konuşarak, başka ihtiyacı olup olmadığını sordu.