Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri İli Turizm Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı (KAYSAV) tarafından hazırlanan ve başarıyla tamamlanan ‘Kayseri İli Turizm İmkânlarını Tanıma ve Tanıtma Projesi’nin kapanış ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Düzgün’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, KAYSAV Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keskinkılıç ile kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Vali Düzgün, ORAN Doğrudan Faaliyet Destek Programı tarafından desteklenen ve 50 bin adet Kayseri Gezi Rehberi ve Erciyes Kayak Merkezi kitapçığının dağıtılmasının sağlandığı projede emeği geçenlere teşekkür ederek, tanıtım çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

Kayseri’nin tanıtımı için hazırlanan video gösterisinin izlendiği toplantıda Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri’yi de içine alan Kapadokya Bölgesi’ne ilişkin sunum yaptı. Turizm sektörü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Vali Düzgün ile yöneticiler ve turizmciler Kayseri turizmi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri’nin turizm imkânlarını tanıma, tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerinin çok daha iyi tanıtılabilmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Kayseri doğa, inanç, kültür, tarih ve Erciyes kış turizminin yeterli oranda tanınırlığını tespit için bin kişiye anket uygulanmış, kış turizmi ve yatırım imkânları doğrultusunda araştırma yapılmış ve 50 bin adet Kayseri Gezi Rehberi ve Erciyes Kayak Merkezi kitapçığı basılarak Atlas dergisinin eki olarak tüm Türkiye’ye dağıtımı sağlanmıştı.

Öte yandan, Kayseri ili Kültür Sanat Araştırma Vakfı (KAYSAV) Mütevelli Heyeti Toplantısı da Vali Orhan Düzgün başkanlığında gerçekleştirildi.