İller Bankası tarafından hibe edilerek İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen 5 adet çöp toplama aracının İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne teslimi ve İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü sezon açılışı için Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Vahdettin Özcan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, kaymakamlar, belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, il genel meclis üyeleri, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, daire müdürleri ile İl Özel İdaresi personeli katıldı.

Törenin açılışında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, her alanda Çankırı’ya hizmet etmeye ve köylerin işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Kırsal alanda refahı yükseltmeye çalışıyoruz” dedi. Yıldız kilit parke, içme suyu, sulama, kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmasında köylerden çöp toplama konusuna yer veren Yıldız, 550 konteyner için ihale yaptıklarını, artık konteyner sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

Vali Özcan, “12-13 yıldır Türkiye’de önemli gelişmeler oldu. KÖYDES programı vali ve kaymakamlara güç verdi. 2011’de Çankırı’da köylerin çöpleri toplanmıyordu. Ilgaz ve Çerkeş’i pilot bölge seçerek proje başlattık. Ilgaz, Çerkeş, Orta ve Şabanözü’nde artık köylerin çöpleri toplanıyor. Bu araçlarla birlikte köylerimizin yüzde 75’inde çöpler toplanacak. Bu bana mutluluk ve gurur veriyor” diye konuştu.

Bu tür önemli projelerin unutulmayacağını vurgulayan Vali Özcan, araçların kazasız belasız hayırlı hizmetler vermesini temenni etti, hayırlı sezon diledi. Konuşmaların ardından çöp toplama araçlarının anahtarları, Eldivan, Orta, Kurşunlu, Kızılırmak, Çerkeş ve Atkaracalar kaymakam ve belediye başkanlarına teslim edildi. Kurban kesimi, dua ve kurdele kesimi ile devam eden törende Vali Özcan Kurşunlu Belediyesine tahsis edilen araca binerek kontak çevirdi, araç hakkında bilgi aldı.

Tören, araçlar önünde çektirilen hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.