Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün eşi Emine Öztürk ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşi Melek Aksoy, Tatvan’da bayanlara yönelik olarak hizmet veren gençlik merkezini ziyaret etti.

İlçenin Aydınlar Mahallesi Bitlis yolu üzerinde ki gençlik merkezini ziyaret eden Emine Öztürk ve Melek Aksoy’u karşılayan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ın eşi Çiğdem Erkan, Melek Aksoy ve Emine Öztürk’e merkezi gezdirerek merkezin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Gençlik merkezini ve çalışmaları birebir yerinde görme fırsatı bulan Emine Öztürk, gençler için çok güzel bir ortam oluşturulduğunu belirtti. Açılan merkezin hem göze hem de gönle hitap ettiğini vurgulayan Emine Öztürk, çalışmalarda emeği geçenlere de ayrıca teşekkür etti. Gençlik merkezinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerleri ziyaret etmeyi de ihmal etmeyen Emine Öztürk, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle de uzun uzun sohbet etti.

Emine Öztürk’e Gençlik merkezinde açılan ve açılması planlanan kurslar ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çiğdem Erkan, merkezin, gençlerin okul dışındaki zamanlarını daha verimli geçirmelerini, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kültür, spor ve sanat faaliyetlerinde bulunmalarını, sosyal, mesleki ve kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla açıldığını söyledi. Gençlik merkezinde seramik, müzik, resim, aşçılık, el sanatları atölyeleri, sınavlara hazırlık ve bilgisayar sınıfları, kütüphane, kantin ve çok amaçlı salon bulunduğunu ifade eden Çiğdem Erkan, gençlik merkezinin fiziki ortamı hazırlanırken, gençlerin ihtiyaçlarına cevap verebilen donanımda ve ruh dünyalarına estetik bir bakış sunan görünümde olmasına dikkat edildiğini ifade etti.

Gençlik merkezinde açılan kurslarla ilgilide bilgi veren Çiğdem Erkan, “Merkezimizde; sınavlara hazırlık kursları, edebiyat kulübü, bilgisayar, kişisel gelişim, beden dili, hafıza teknikleri, diksiyon, bağlama, gitar, ney, piyano, uzak doğu sporları, masa tenisi, satranç, Arapça ve İngilizce dil kursları, aşçılık, tezhip, seramik, resim, halk oyunları ve el sanatları kurslarımız mevcuttur. Genç kızlarımız bu kurslarımıza oldukça yoğun ilgi gösteriyorlar. Bizlerde oluşturduğumuz bu sıcak ortamda elimizden geldiğince kızlarımıza yararlı olmaya çalışıyoruz. İnşallah çok kısa zamanda da bunların meyvelerini almaya başlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.