Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ceviz eylem planının uygulanmasında görülen eksikliklerin giderilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, Mucur ve Kaman ilçe ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, İl Genel Meclis Üyeleri, ilgili kurum amirleri ile muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şentürk, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Kırşehir'de başlattığı ceviz eylem planının uygulanmasında görülen eksikliklerin giderilmesi amacıyla Mucur ve Kaman ilçelerimizde üreticinin faydasına olan farklı bir revizyona gidildiğini söyledi.

Cevizin Kırşehir'deki üreticiler için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Anadolu'da yetişen ürünler yüzyıllardan sonra toprağa adapte olmuş ve toprağın karakterine uymuş olan önemli ürünlerdir. Bu ürünlerden bir tanesi de çok besleyici özelliklere sahip cevizdir. Ceviz eylem planının hayata geçirilmesi ile birlikte, eski cevizli günlere, ceviz ormanlarının bol olduğu günlere dönülmesi arzu ediliyor. Bu projenin hayata geçmesindeki en önemli eksikliklerden biri de sulanma sorunu. Bu sorunların halledilebilmesi için yeni bir proje hayata geçirilecek. Bu proje ile ceviz fidanı üreticiye ücretsiz olarak verilecek ve bakımına yardımcı olunacak. Ceviz üreticiler, sulanma konusunda da Orköy kredileri ile desteklenecek. İlk olarak Mucur ve Kaman'da uygulanacak olan proje sadece tapulu araziler de kullanılacak. Projenin ilimize ve ceviz üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya da yaptığı konuşmada muhtarları proje hakkında bilgilendirdi.